Notícies
 Tornar
  • Viu l'experiència d'anar a Taizé!

Viu l'experiència d'anar a Taizé!

31.05.23

Del dijous 12 d'octubre al diumenge 15 d'octubre d'aquest any, tindrà lloc el viatge a Taizé (França). El període d'inscripció per apuntar-nos està obert! Apunta't a viure una experiència vinculada a la natura, el silenci, la desconnexió i a la coneixença de persones d'arreu del món!


Coneix la Comunitat de Taizé

La Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica cristiana ecumènica; és a dir, acull integrants de diverses confessions cristianes, situada a Taizé, a la Borgonya Francesa. Hi viuen una vuitantena de monjos de països diferents i un centenar de voluntaris que hi són un temps determinat per ajudar en totes les tasques i serveis.

La comunitat va ser fundada el 1940 pel Germà Roger Schutz, un monjo protestant. La comunitat ha esdevingut des dels anys setanta un dels llocs més importants del pelegrinatge cristià. Més de 2.000 joves de tot el món viatgen a Taizé cada setmana a l’estiu. Allà s’hi fan diverses activitats, com les pregàries -moments de silenci i cants meditatius que creen una atmosfera de pau i comunitat-, les estones de reflexió i diverses feines comunes. La música i el silenci són l’essència de les pregàries que es fan tres cops al dia, asseguts al terra d’una de les esglésies més originals que mai haureu vist:

Taizé és un poblet molt petit, envoltat d’un paisatge extraordinari al bell mig de les Borgonya francesa, on els camps són l’horitzó privilegiat que facilita un contacte directe amb la naturalesa. La diversitat de gent jove que hi ha ofereix l’oportunitat de conèixer noves realitats i diferents maneres de viure la cultura i l’espiritualitat.

Informació pràctica

A continuació es facilita l'estructura aproximada d'un horari a l'experiència de Taizé:

  • De dijous a divendres:

8 h: Arribada a Taizé

8.15 h: Pregària del matí i esmorzar

10 h: Introducció al tema de reflexió per part d’un dels germans de la comunitat, seguit d’una posada en comú amb petits grups

12.20 h: Pregària del migdia + dinar

14 h: Assaig de cants per a tothom qui ho desitgi

15 h: Grups de reflexió o feines voluntàries

17 h: Berenar

17.30 h: Tallers sobre temàtiques socials, ambientals, espirituals...

19 h: Sopar

20.30 h: Pregària del vespre seguida de moments de cants i silenci

  • Dissabte l’horari té algunes modificacions a la tarda:

15.15 h: Tallers per temes

20.30 h: Pregària del vespre on es comparteix la llum amb les espelmes

  • Diumenge:

8.45 h: Esmorzar

10.00 h: Eucaristia

11.30 h: Sortida cap a Barcelona