Notícies
 Tornar
  • Assistim a la Vetlla de la Mare de Déu de Montserrat
  • Comparteix a les xarxes socials

Assistim a la Vetlla de la Mare de Déu de Montserrat

27.04.23

Dimecres al vespre (21 h), s'ha celebrat la Vetlla de la Mare de Déu de Montserrat a la Basílica de Montserrat, tot donant espai a la festa de la Moreneta. Enguany, se celebren 800 anys.

Membres del Moviment i de la Fundació Pere Tarrés han assistit conjuntament a la vigília, que ha comptat amb cants i pregàries del Llibre Vermell. Posteriorment, a les 22 h, s'ha celebrat la Missa de la Vetlla, presidida per Mons. Joan Planellas.

El paper destacat de les entitats socials

L'eucaristia ha comptat amb l'ofrena de les llànties, que ha tingut cabuda en el moment de l'ofertori. Les llànties representen, simbòlicament, les entitats -convocades a la Vetlla- que fan avançar el territori català mitjançant l'acció social, la cultura i l'esport. Al seu torn, P. Abat ha rebut l'ofrena simbòlica de l'oli. I, en acabar, s'ha dut a terme una ballada de sardanes a la plaça del Santuari.

Dia de la Mare de Déu de Montserrat

Avui, dijous, des de primera hora del matí (7 h), s'ha seguit amb la Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, començant la jornada amb la Missa de l'Alba al Cambril i amb la Pregària de la Confraria. Tot seguit, a les 8 h, han tingut lloc les laudes, i a les 11 h se celebra la Missa Conventual, presidida per Mons. Agustí Cortés. Al migdia (13 h) es fa el Salve i Virolai, i a les 13.15 h, la missa. Posteriorment, a les 18.15 h té lloc el Res del Rosari a la Basílica i, finalment, a les 18.45 h, hi ha les Segones Vespres -Salve montserratina i Motets polifònics-.

Els dies 6, 7, 8 i 9 d'octubre del 2023 es farà el Pelegrinatge amb motiu dels 800 anys (1223-2023) de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Podeu trobar tota la informació aquí.

#SomMoviment