Notícies
 Tornar

Més d'una seixantena d'activitats durant Setmana Santa

13.04.23

Durant el període de Setmana Santa, els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment han dut a terme més d'una seixantena d'activitats: colònies, casals, rutes campaments, entre altres. En total, han participat prop de 1.260 infants i joves, acompanyats d'uns 360 monitors i monitores. Les activitats s'han desenvolupat arreu dels Territoris.

Celebracions de Pasqua

Sou força Esplais els que celebreu la Pasqua de manera conjunta i especial. Entre altres celebracions, el Centre d'Esplai Punt i Seguit (Territori-Solsona) i el Centre d'Esplai (CE) Gojo -del mateix territori- van unir-se per celebrar-la plegats. Al seu torn, a Colònies Populars Canillo-AINA (Territori-Urgell) també van trobar-se per celebrar aquest moment de la Setmana Santa mentre preparaven les activitats d'estiu.

CosaJove 2023

Territori-Mallorca va celebrar el primer cap de setmana d'abril la CosaJove d'enguany, la trobada de joves d'aquest territori. Concretament, l'activitat es va celebrar a Puig d'Alanar, a Manacor, i va comptar amb la participació de 50 adolescents i 15 monitors/es que van gaudir d'un cap de setmana compartit. 

Els membres del Consell Directiu Marta Estellé i Alberto Hernández van acompanyar, conjuntament amb l'Equip Territorial, l'activitat.

Cursos Residencials a tres espais

Durant Setmana Santa s'han dut a terme tres Cursos Residencials.

👉 A l'alberg La Sala, a la Pobla de Lillet, s'han format 84 alumnes; 65 monitors/es -en dos grups- i 19 directors/es. Podeu fer-vos amb les imatges aquí!

👉 A Vallfogona de Riucorb, Territori-Tarragona ha comptat amb 15 monitors/es que han viscut el curs de la mà de la Fundació Santa Maria de Siurana.


👉 A Territori-Lleida, durant el transcurs del Curs Brúixola, 55 premonitors/es van viure l'experiència dels Residencials, tot formant-se en el marc de la Fundació Verge Blanca. Podeu veure les imatges aquí!

Aprenentatges vinculats

Així mateix, en el marc de Setmana Santa, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) publica caFEïna 23: La Setmana Santa, una vídeocàpsula amb l'objectiu de desvetllar la pastoral educativa. La presentació del material audiovisual va a càrrec d'Eloi Aran, Cap d'Àrea Pastoral i Socioeducativa.

Un altre dels continguts destacats que FECC ha publicat recentment és el webinar -és a dir, una sessió telemàtica en format vídeo- del programa Família Escola Acció Compartida (FEAC) -112, emergències! Com treballar els valors en família, de la mà de la psicòloga Xantal Lobera. Mireu-lo aquí per seguir aprenent!

#SomMoviment