Notícies
 Tornar
  • Trobada MCECC amb rectors d'Esplais Barcelona i Cardenal
  • Comparteix a les xarxes socials

Trobada MCECC amb rectors d'Esplais Barcelona i Cardenal

11.04.23

Dissabte 1 d’abril, al matí, diferents mossens vinculats a Centres i Clubs d’Esplai del Moviment es van reunir conjuntament amb el cardenal Joan Josep Omella i Omella (arquebisbe metropolità de Barcelona).

També van estar presents el bisbe auxiliar Javier Vilanova i el recentment ordenat bisbe auxiliar David Abadías. La reunió es va celebrar al Seminari Conciliar de la ciutat comtal.

A la trobada va assistir, també, l’Equip de Presidència del Moviment (Anna Grau i Joan Morte), com a representants de l’òrgan polític del MCECC, i Secretaria Tècnica (Gabriel Amargós). El Consiliari de la Fundació Pere Tarrés, Josep F. Marià  Serrano, també va ser-hi, així com la Tècnica d’Identitat i Pastoral de l’entitat, Maria Mercader. Els consiliaris de Barcelona, Bruno Bérchez i Sergio Adán, conjuntament amb Anna Grau, van conduir la sessió.

Una de les parts de la reunió va consistir a fer grups, en els quals els rectors, juntament amb els representants del MCECC, van compartir la situació actual dels Centres i Clubs d’Esplai, així com la seva perspectiva sobre la relació entre la parròquia i els Esplais, i els elements que poden afavorir un bon acompanyament. Així doncs, es van recollir les mirades i propostes dels mossens per treballar-les a les reunions de consiliaris del bisbat de Barcelona i el Moviment.

Durant la reunió també es van compartir les diferents tasques que el MCECC treballa pel que fa a la dimensió cristiana, concretada al Pla d’Accions -d’anys anteriors i en el vigent durant el 2023- com a ID1. De fet, en aquesta línia, es va compartir el document que porta per títol La identitat cristiana al MCECC, present i futur.

El material, a partir d’una radiografia de la situació de la identitat cristiana als diferents Centres i Clubs d’Esplai federats al Moviment, proposa els rumbs i les pautes a seguir -com a Consell Directiu i com a MCECC en la seva totalitat- per continuar treballant la dimensió de l’humanisme cristià i del Transcendent amb visió estratègica a llarg termini.

La trobada es valora positivament, com a espai per compartir el treball desenvolupat, així com les tasques a emprendre.

Agraïm al MCECC la feina feta. Donem impuls als seus rectors per acompanyar la realitat dels Esplais i mantenir una comunicació fluïda entre el Moviment i el bisbat”, expressava el cardenal Omella. Així doncs, a partir d’ara, s’estableix una periodicitat anual de cara a la celebració d’aquesta reunió.