Notícies
 Tornar
  • Montserrat acull la VII Nit dels Animadors de la Fe

Montserrat acull la VII Nit dels Animadors de la Fe

27.02.23

La VII edició de la Nit dels Animadors de la Fe va tenir lloc el divendres 24 i dissabte 25 de febrer a Montserrat, un escenari que va propiciar el diàleg interior, el contacte amb la natura i el silenci.

Sota el lema Silenci, Natura i Diàleg, enguany, la proposta treballada des de l'Àmbit d'Animació de la Fe del Moviment ha ofert un format més llarg, fent nit a l'alberg Abat Garriga.

Participació

La trobada va comptar amb l'assistència de monitors i monitores, responsables i animadors/es de la fe dels Centres i/o Clubs d'Esplai. Va ser una oportunitat per posar en comú reptes, necessitats, dificultats i recursos a l'hora de treballar l'espiritualitat, el transcendent, el recolliment i la comunitat.

La Nit dels Animadors de la Fe va comptar amb la participació de més d'una setantena de persones provinents de més de 20 Centres i/o Clubs d'Esplai del Moviment. 

El contingut de l'experiència

A l'inici de l'edició es va repartir una llibreta que, a partir del lema de la Nit, compta amb la frase Del Silenci a la Paraula a la portada. L'objecte facilitat pel Moviment ha permès l'acte personal de reflexió, per anar anotant l'experiència viscuda durant els dos dies.

Divendres es va conèixer el testimoni de la germana Montserrat Unterlöhner del monestir de monges Sant Benet de Montserrat, qui va començar la xerrada mostrant "agraïment i complicitat cap a la tasca que feu com a monitors i monitores". Montserrat va expressar que els "Esplais són ideals per fer brillar les persones", i va encoratjar els participants a seguir amb la tasca de l'educació en el lleure.

Després de sopar, l'excursió nocturna va proposar als assistents a caminar cap a la Creu de Sant Miquel, on es va fer un exercici introspectiu i contemplatiu.

Dissabte al matí va tenir lloc una activitat de descoberta de Montserrat a través d'un joc de preguntes. Posteriorment, Pau Valls, monjo del Monestir de Montserrat, va compartir la seva tasca d'aproximació a persones agnòstiques i atees a través del testimoniatge, i va posar èmfasi en la proposició de preguntes que ens aproximin a un sentit de fe. Llavors, es van fer dos grups de reflexió on també es va comptar amb el testimoni de fe de tres monitors i monitores de lleure del Moviment de confessió catòlica, protestant i musulmana, apel·lant al diàleg interreligiós. El matí de dissabte va finalitzar amb la celebració d'una Eucaristia.

Difusió

L'experiència viscuda a la Nit dels Animadors de la Fe queda recollida en el següent àlbum de fotografies. No us en perdeu les imatges! Altrament, consulteu aquí la notícia posterior publicada al setmanari d'informació i cultura religiosa Catalunya Cristiana, i aquí el recull al portal Catalunya Religió. Diumenge 5 de març, a les 10.30 hRàdio Estel va emetre una entrevista -a partir del minut 20:52- a Anna Grau, presidenta del MCECC, amb motiu de la vivència a la Nit, i al full dominical també en va aparèixer una crònica. La Vanguardia destina un espai a parlar de l'experiència, també. Finalment, recollim també la crònica -en vídeo- treballada per la Ràdio i Televisió de Montserrat.

#SomMoviment