Notícies
 Tornar
  • 'Estris' publica una revista sobre governança a l'Esplai

'Estris' publica una revista sobre governança a l'Esplai

30.12.22

L'ideari, el reglament de règim intern (RRI), com dirigim els nostres centres educatius i quins rols ocupem a l'Esplai són qüestions que determinen la governança en el món del lleure. L'edició 246 de la revista Estris ens ofereix eines per aprendre termes d'aquesta governança. Els articles que es poden trobar, escrits per persones vinculades a l'Esplai des de diverses perspectives, aborden, també, l'estructura organitzativa de l'organigrama de qualsevol centre educatiu, i el pes de les comissions a Centres i Clubs d'Esplai. Quins arguments podem tenir a l'hora de dissenyar els equips de monitors, i quin paper tenen les noves generacions en la presa de decisions? El tractament dels rols de poder també és un dels elements clau d'aquest número.

Presentem tres fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquestes i altres qüestions amb els infants i joves. Recomanem una entrevista digital i materials gràfics i audiovisuals sobre governança, com ara un conte, un llibre infantil, un documental i una pel·lícula. El manual ens explica que el teatre i l’expressivitat poden esdevenir eines educatives i facilita dinàmiques per treballar-ho. L’espai natural, al seu torn, presenta una nova ruta: en Carles Figuerola ens porta a la zona volcànica de la Garrotxa, concretament a la casa de colònies La Canova. I als racons finals coneixem Rafael Enrich Calafat, director i coordinador del Club d’Esplai de Sant Miquel (Menorca).

Entrevista a Anna Grau

Com sabeu, l’Anna Grau és la presidenta del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés des del gener passat. Després de set anys liderats per en Xavi Nus, el Consell Directiu del Moviment va escollir-la com a successora. El MCECC ara comença una nova etapa liderada per la barcelonina de 28 anys.

L’Anna va ser monitora del Centre d’Esplai Arc Iris de l’Esperit Sant de Barcelona i ha format part del Consell Directiu durant tres anys. L’exmonitora i també professora de biologia en un institut inicia aquesta nova etapa amb ganes i il·lusió. Estris seu amb ella per veure com ha començat aquest nou període i què n’hem d’esperar del futur.

La revista Estris 246 arribarà a les vostres llars al llarg de les pròximes setmanes. Recordeu compartir les vostres impressions a les xarxes socials amb #Estris246 i @revistaestris.

Ens veiem el 2023! Bon any nou!