Notícies
 Tornar
  • WorldCamp: l'Esplai d'arreu
  • Comparteix a les xarxes socials

WorldCamp: l'Esplai d'arreu

11.10.22

Aquest estiu quatre monitors i monitores van representar els Centres i Clubs d'Esplai del MCECC a la novena edició del World Camp de la FIMCAP amb cooperació amb Chiro Botswana. L'Enric, el Pablo, la Núria i l'Arnau, juntament amb la resta de participants del campament son monitors/es entre 20 i 30 anys que han pogut conèixer diferents cultures, conviure en solidaritat i treballar el valor del joc.

Com és l'experiència World Camp?

La primera setmana els participants van compartir les seves pròpies cultures i van aprendre els uns dels altres a través de cançons, reptes, jocs de cuina, balls, pregàries i dinàmiques molt diverses. 

La segona setmana van treballar en projectes locals mentre vivien amb famílies d'acollida. Els participants van tenir l'oportunitat d'experimentar realment la realitat de la vida quotidiana a Botswana i, especialment, la dels joves del país. 

La tercera i última setmana del World Camp es van reunir de nou amb els monitors i monitores d'arreu que havien conegut la primera setmana. Aquesta vegada van compartir les experiències viscudes durant la segona setmana de World Camp. Després de parlar sobre els diferents projectes locals de què havien participat, van crear un projecte final perquè l'experiència i la comunitat que han creat a les diferents poblacions tingui continuïtat al llarg dels anys.

Qui l'organitza i com podem viure l'experiència?

La FIMCAP és la Federació Intenacional de Moviments Juvenils Parroquials Catòlics que actua com organització paraigües dels diferents esplais arreu del món. A part de les seves activitats per monitors com el Worldcamp (cada 3 anys), Eurocourse (cada any), Eurotraining i per a joves com l'Eurocamp (cada any) . També fa de contacte per altres activitats internacionals d'altres organitzacions com el Ranftreffen (cada any), Krinkel (cada 4) o el City Challenge (cada any) entre d'altres.