Notícies
 Tornar
  • El bon tracte, tema principal de l'Estris 245
  • Comparteix a les xarxes socials

El bon tracte, tema principal de l'Estris 245

30.06.22

Aquest estiu, durant les colònies, els campaments i casals, caldrà estar molt atents al que faci la canalla. Hi haurà moments lliures, moments en què els infants mostrin la seva intimitat, moments de reflexió... Tot plegat, moments que podem aprofitar per escoltar-los i acompanyar-los.

El següent Estris, que arriba aquest estiu a les vostres cases, mostra com fer aquest procés. En aquest número es parla de bon tracte. És a dir, com tractem els espais d'intimitat i com prevenim casos de maltractament infantil des del lleure? Diferents articulistes ens parlen de l'acompanyament que ha de dur a terme l'educador o educadora i de la nova llei de protecció i repassem les dades que presenta mensualment la DGAIA.

També presentem cinc fitxes d'activitats que ens poden servir per tractar aquest i altres temes amb els infants. Recomanem recursos formatius sobre abús infantil i guies que faciliten la tasca del dia a dia del centre. El manual ens explica com aprofitar els espais quotidians que hi ha a l'esplai i al cau. A més, com sempre, l'espai natural presenta una nova ruta. En aquest cas, en Pau Pujol ens porta a la Vall de Boí. I als racons finals coneixem la Júlia Florences, filòloga catalana i membre del Consell Directiu del MCECC.

Consulta l'Estris i comenta'l amb nosaltres a les xarxes socials amb @revistaESTRIS i @esplaisMCECC.