Notícies
 Tornar
  • Els centres d'esplai tornen al carrer per Sant Jordi
  • Comparteix a les xarxes socials

Els centres d'esplai tornen al carrer per Sant Jordi

25.04.22

Sant Jordi ha tornat als carrers i ho ha fet en dissabte. Què pot ser millor pels centres d’esplai. Aquest cap de setmana, doncs, els centres han aprofitat per celebrar la diada amb els seus infants i joves. Després d’un parell d'anys sense poder gaudir-la com cal, molts centres han venut roses i llibres o han fet tallers representatius d’aquesta festivitat.

Venda de roses

Molts centres i clubs aprofiten Sant Jordi per guarnir els carrers de roses i llibres. El Grup de Joves Xivarri, per exemple, ho ha fet pels carrers de Sant Boi. També el Centre d'Esplai La Plaça, de Lleida, que ha venut roses solidàries. En són només dos exemples dels centenars de centres i clubs que també s'han sumat a una de les pràctiques més habituals de Sant Jordi.

Un dissabte diferent

Hi ha altres centres que han optat per introduir Sant Jordi al berenar. És el cas de l’Esplai Sant Vicenç de Sarrià, que ha sumat la tradicional festa de pastissos del centre amb la diada de Sant Jordi. Altres han aprofitat per fer comunitat; l’Esplai Brúixola, per exemple, ha organitzat un torneig conjuntament amb altres entitats del barri de Gràcia de Barcelona, com el club esportiu Europa i l’AE Antoni Gaudí. I a Girona, l’Esplai Capicua, tal com han mostrat a les seves xarxes socials, ha decorat el seu entorn amb murals representatius de la Diada.

Aquests són només alguns exemples. Cada centre o club d’esplai ha adaptat i gaudit de Sant Jordi a la seva manera, en un any en què la festivitat ha tornat a ser com sempre; amb jocs, dinàmiques, llibres i roses als carrers de cada poble i ciutat. I enguany, més que mai, amb l’esplai molt present.