Notícies
 Tornar
  • Diferents cultures unides pel lleure
  • Comparteix a les xarxes socials

Diferents cultures unides pel lleure

21.04.22

Del 9 al 16 d’abril els participants de l’EuroCourse, que organitza la Fimcap, han intercanviat visions a Bèlgica. Aquesta trobada ajunta joves europeus que participen de diferents entitats de lleure vinculades amb l’humanisme cristià i, enguany, han reflexionat sota el lema “Energia sense fronteres”.

En Carles Figuerola, del Centre d’Esplai Cra-crac és un dels representants del MCECC en aquest viatge i ens ha explicat com ho ha viscut.

Viatge plegat de sorpreses

La manera de fer esplai, tot i tenir objectius comuns, varia segons el lloc on es desenvolupa l’activitat amb l’infant. Tal com detalla la web del curs i confirma en Carles, l’EuroCurse mostra aquesta varietat de maneres de fer. Aquest viatge li ha servit, assegura el monitor, per conèixer altres cultures i adonar-se de diferents realitats. Per exemple, “el que aquí està prohibit a altres països pot ser la cosa més normal”, destaca amb relativa sorpresa.

Més enllà de totes aquestes experiències i de posar en pràctica diversos idiomes, l’EuroCourse compta amb un esperit formatiu. Sobre bagatge que t’endús, el monitor del centre d’esplai Cra-crac destaca “la quantitat de jocs i dinàmiques noves” que s’aprèn durant el viatge, un dels forts d’aquesta vivència.

Les energies que desprenem

Enguany, els participants s’han centrat en les energies i com afecten cadascuna d’elles al planeta, malgrat que no s’ha deixat de banda la part més espiritual. En aquesta línia, s’ha treballat des de l’ús que donem a les energies convencionals i renovables, fins a les energies que desprenem cadascú de nosaltres.

Els participants valoren molt positivament l'èxit d'una edició que ha tornat a recuperar part de la normalitat dels viatges d'abans. “Ja tinc ganes de repetir”, diu en Carles quan li preguntem si voldria tornar. Caldrà esperar a l’any vinent.