Notícies
 Tornar
  • El Moviment es mou pel 8M

El Moviment es mou pel 8M

08.03.22

Construïm un món molt més just a través del feminisme

El MCECC creu en l’educació en el lleure com a eina de transformació social. Una transformació basada en uns valors com ara l’estima, el compromís, el respecte, la sostenibilitat...i la igualtat. Una igualtat que, desgraciadament, no és real per molts motius.

És per això que avui, 8 de març, en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, i com intentem fer cada dia de l’any, volem posar de manifest el nostre compromís com a Moviment amb la construcció d’un món molt més just a través del feminisme. Un feminisme que pretén equilibrar una balança decantada històricament en favor de l’home gràcies a uns rols de poder i uns privilegis que li han sigut atorgats. 

Per aquest motiu, com a MCECC us preguntem, Centres, Clubs i Grups d’Esplai, quines accions, propostes i activitats dureu a terme en motiu del 8M i al llarg de tot el curs. Què fareu vosaltres per equilibrar la balança? 

[Manifest d'Esplais MCECC el dia 8 de març de 2022]

El projecte de perspectiva de gènere

Des de l'any 2018 un grup de monitores treballa perquè la perspectiva de gènere sigui present en la tasca del MCECC. Un cop aprovada la seva continuïtat a l’AGO 2020 i 2021, des del Projecte de Gènere treballen per apropar-nos recursos útils per a aquest objectiu.

Els membres d'aquest grup de treball es reuneixen de manera periòdica per abordar la temàtica des de diferents punts de vista. El projecte està obert a tothom del MCECC, així que us animem a participar a les reunions, tant de manera presencial com telemàtica.