Notícies
 Tornar
  • Torna la normalitat a les colònies de Setmana Santa
  • Comparteix a les xarxes socials

Torna la normalitat a les colònies de Setmana Santa

18.04.22

Molts centres i clubs d’esplai del MCECC, un any més, heu tornat a fer activitats aquesta setmana santa. En total, hi ha hagut una setantena de sortides en què han participat prop de 1.800 infants i joves.

Malgrat que encara hi havia algunes restriccions, com l’ús de la mascareta a l’interior (el nou protocol i els últims canvis generals fan que aquesta mesura ara també caigui), aquestes activitats han recuperat algunes de les sensacions perdudes. Ja sense limitacions en el nombre de participants per grup, per exemple, els centres i clubs heu gaudit d’unes activitats -quasi- com abans.

És el cas del Grup d’Esplai i Parroquial Vallirana, que els últims cursos no havia pogut fer activitat per aquestes dates. Es troben “en fase de creixement d'infants i d'activitats des del confinament”, tal com explica Àlex Garrido, responsable del grup, en una entrevista per a estris.cat. Enguany han tingut 32 participants, més que a les colònies d’estiu passades. El GEP Vallirana, per Setmana Santa, marxa a Sora, a la comarca d’Osona. Els petits dormen dins la casa de colònies i els grans fora, en tendes de campanya, fet que els permet tenir un refugi a prop.

Tornar a aquesta relativa normalitat és positiu pels infants, pels centres i pel Moviment. El MCECC enguany ha tornat a viure l’AGO i la TorcaJove en format presencial i es prepara per fer el mateix a la Jornada de Monitors i Monitores. L’Àlex Garrido, en aquest sentit, destaca que tot plegat serveix per “cohesionar-nos i motivar-nos”. Poc a poc, el lleure educatiu va tornant a la normalitat prepandèmica.