Notícies
 Tornar
  • Nou protocol d'actuació davant d'un cas de Covid-19 a l'esplai

Nou protocol d'actuació davant d'un cas de Covid-19 a l'esplai

18.01.22

En el marc de la pandèmia de la Covid-19, la Generalitat de Catalunya ha anunciat una sèrie de noves restriccions que NO afecten, avui dia, al sector del lleure educatiu. Així i tot, aquesta setmana s'ha conegut noves indicacions per si detectem un positiu a les nostres activitats a l'esplai. 

Així doncs, les activitats d'esplai es poden seguir desenvolupant seguint els protocols vigents fins al moment. En tot cas, sí que s'ha presentat un nou protocol d'actuació davant d'un possible cas de Covid-19 al nostre centre o club d'esplai.

Nou protocol davant d'un cas covid

Si un infant nostre dona positiu en una prova de Covid-19 cal seguir les següents indicacions.

  •  L'activitat ordinària d'esplai no es considera d'alt risc i, per tant, no caldria confinar els integrants del grup. Segons el protocol d'actuació davant un cas vigent, caldrà avisar a les famílies del grup conforme hem detectat un nou cas i aquestes hauran de fer un seguiment al seu fill/a per si apareixen símptomes en algun dels participants. L'activitat podrà seguir amb normalitat, seguint les indicacions del protocol actual.
  •  Les sortides amb pernoctació i les activitats amb àpats sí que les podríem considerar d'alt risc. Per tant, les persones NO immunitzades sí que han de començar una quarantena, en cas de contacte amb un positiu.

Si en una mateixa activitat es comuniquen més d'un cas, llavors sí que caldrà avisar als serveis epidemiològics i ells indicaran què cal fer.

Consulteu aquí el nou protocol d'acutació al detall!

Us recordem que el Moviment manté oberta la pàgina de Materials i Recurs pel Curs 2021-22, espai on trobareu tots els protocols vigents, així com altres informacions i materials que poden ser útils per a les vostres activitats. Doneu-li un cop d'ull per revisar els protocols actuals.

En cas que continueu tenint preguntes, us recomanem que contacteu amb el promotor o promotora del vostre territori o escriviu a secretaria.mcecc@peretarres.org