Notícies
 Tornar a Notícies
  • Mirem Més Enllà: "Per pal·liar les desigualtats, necessitem una democràcia participativa més àmplia que l'actual"

Mirem Més Enllà: "Per pal·liar les desigualtats, necessitem una democràcia participativa més àmplia que l'actual"

05.11.21

L’amor i l’egoisme mouen les persones. Segons cap a quina banda ens deixem emportar reproduïm més o menys la desigualtat. Idees com aquestes ha deixat anar en Quim Cervera, membre de Justícia i Pau, a la Jornada Mirem Més Enllà que organitza l’Àmbit de Justícia Global del MCECC.

Hi han participat prop de 25 persones, algunes presencials al Centre d’Esplai Sagrat Cor i d’altres connectats de forma telemàtica. Amb aquesta trobada es buscava reflexionar sobre les desigualtats socials i què podem fer per aturar-les.

La Jornada ha comptat amb una xerrada prèvia del mateix Quim Cervera, que ha fet un recull de les desigualtats actuals, com van aparèixer i quines contrapartides hi ha actualment. En aquesta línia, en Quim deixa marge per a l’optimisme afirmant que “davant l’aparició del patriarcat, l’exèrcit, els estats confessionals; ara apareix el feminisme, el pacifisme, la laïcitat...”.

En busca de la democràcia participativa

I cap a on anem? Cervera ha animat els monitors i monitores a “caminar cap a una democràcia participativa” i encarar la nostra tasca educativa a aconseguir aquest nou model de societats. També ha remarcat la importància que els infants participin dels esplais i acostumar-los a decidir en assemblees i reunions. Una reflexió compartida pels participants de la Jornada: cal generar –comparteixen– espais de participació reals i no només en l’àmbit polític. Que tothom –també els infants– pugui participar més activament en l’àmbit familiar, a les empreses, a les ciutats... malgrat les dificultats que posen els grans poders econòmics.

El Mirem Més Enllà d’enguany ha acabat amb diferents tallers on els participants han aprofundit en les temàtiques tractades i han discutit sobre el paper que tenen les entitats del lleures a l’hora d’explicar-les, tractar-les i pal·liar-les.