Notícies
 Tornar a Notícies

Commemorem el Dia Mundial contra el Canvi Climàtic

22.10.21

Diumenge 22 d'octubre commemorem el Dia Mundial contra el Canvi Climàtic. Els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment ja fa temps que prenem consciència dels efectes de les nostres accions i treballem per conscienciar els joves.

Aprofitant aquest dia especial, fem un repàs dels recursos que el Moviment ha generat al llarg d'aquests últims anys. Totes aquestes eines estan a l'abast dels monitors i monitores del Moviment, que podeu utilitzar en el vostre dia a l'esplai.

Recursos

  • I tu què en penses del Medi Ambient:

Infants i joves observen unes imatges i notícies sobre els devastadors efectes del canvi climàtic i –posteriorment- responen diverses preguntes al respecte: Com se senten? Què en pensen? Quines coses creuen que poden fer individualment i en els seus entorns per a revertir la situació? Com es pot convèncer als altres que cal actuar?  Una bona oportunitat per veure què opinen infants d’altres centres. Repesca el vídeo i reflexiona amb el teu equip de monitors/es.

  • Recurs sobre Consum Responsable:

Aquest recurs ha estat elaborat per l’Àmbit d’Educació per la Justícia Global del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) amb l’objectiu que els Centres d’Esplai tinguin les eines necessàries per poder consumir d’una manera més responsable. El recurs correspon a l’acció EC4 del Pla d’Accions 2020 del MCECC.

  • Una fitxa d'activitat

Amb aquesta activitat sabreu quina superfície de bosc en hectàrees seria necessària per absorbir la quantitat de CO2 que emetem a l’atmosfera en el nostre dia a dia.

  • Estris 232:

En aquest número parlem de com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure: què podem fer per disminuir la nostra petjada ecològica i apoderar-nos i com transmetre-ho a infants i joves.