Notícies
 Tornar a Notícies
  • Les desigualtats socials, l'eix central de l'Estris 240

Les desigualtats socials, l'eix central de l'Estris 240

15.10.21

L'Estris 240 arriba a les cases amb tot de recursos i activitats pensades pels monitors i monitores del MCECC. En aquesta edició, ens centrem en com prevenir les desigualtats socials des de lleure. Com sempre, tots els monitors/es del Moviment rebreu la revista a casa, malgrat que si preferiu llegir-la online, ja la teniu disponible

Centre d'interès de la revista: les desigualtats

L’educació en el lleure implica conèixer i ensenyar un seguit de valors que, a priori, compartim com a societat. És evident que vivim envoltats de desigualtats. Algunes ens resulten més properes, d’altres ens són més llunyanes. Conèixer i ensenyar als infants i joves dels nostres esplais aquestes realitats és una de les tasques que, com a educadors de lleure, hem de tenir més present. Però, realment, coneixem tot el que s’amaga darrere d’aquestes desigualtats? En aquest número mirem com podem detectar-les per així explicar i conscienciar els més joves.

D'altra banda, a l’entrevista parlem amb en Marc Soler, actor actualment de moda després del seu pas per la sèrie de tv3 Moebius. Va ser monitor de l’esplai Itaca de Teià i ens explica com d’important va ser el lleure per decidir ser actor. Al manual expliquem com podem aprofitar la diversitat cultural que presenta el nostre centre en la quotidianitat del dia a dia. També trobareu una nova ruta, i coneixereu en Christiano Vargas, actual membre del consell directiu del MCECC, als racons finals.

Inici campanya Estris.cat

La revista Estris publica dos vídeos a les xarxes on monitors/es del MCECC donen la benvinguda a la nova web estris.cat. Estris vol, així, explicar els principals reptes de la revista i del sector amb un recull de les millors frases que han deixat artistes de la talla de Joan Dausà o Nil Moliner i el desig de molts educadors i educadores respecte al lleure educatiu. 

Aquí podeu veure'n el primer!