Notícies
 Tornar
  • Quim Cervera: "En els esplais serà molt important promoure la igualtat de gènere, el respecte a totes ètniques, les pràctiques ecològiques, l’exercici de la democràcia..."

Quim Cervera: "En els esplais serà molt important promoure la igualtat de gènere, el respecte a totes ètniques, les pràctiques ecològiques, l’exercici de la democràcia..."

08.10.21

Les desigualtats són ben presents en el si de la societat. Ho sap molt bé en Quim Cervera, sociòleg i teòleg, que estarà a la Jornada "Mirem més enllà" per explicar-nos què podem fer els Centres i Clubs d'Esplai per aturar-les.

A l'última edició de la Revista Estris, en què s'abordava aquest tema, Cervera escrivia que "hauríem d’anar vers la hiperdemocràcia participativa amb moviments alternatius com són l’ecologista, el pacifista, el feminista...". Així ho explica en aquest fragment del seu article:

Sembla que ens encaminem vers l’hipermercat que domina la política. Vers una insostenibilitat ecològica? Anem també vers l’hiperconflicte: davant les inseguretats, la manca d’alternatives, els grans negocis del món aprofiten per acumular diners i produir conflictes i guerres que els donen beneficis.

Ara bé, hauríem d’anar vers la hiperdemocràcia participativa amb moviments alternatius com són l’ecologista, el pacifista, el feminista, els moviments de joves, de gent gran, per la cultura de la pau, de la solidaritat, l’alliberament i la germanor.

En els esplais i moviments d’infants i joves serà molt important promoure la igualtat de gènere, el coneixement i respecte a totes les formes ètniques i culturals, les pràctiques ecològiques, l’exercici i l’aprenentatge de la democràcia, la cultura de la pau i de la solidaritat, i sobretot, escoltar molt, llegir molt (desenvolupar el pensament crític) i estimar molt.

Detalls de la jornada

Aquest any, en el marc de l’acció EI1 (Treballar les desigualtats en el si dels centres i clubs d’esplai), s'organitza una nova edició de la Jornada Mirem més enllà, on podrem conèixer i aprofundir en quines són les desigualtats que podem trobar al nostre voltant.

Els tallers es duran a terme divendres 5 de novembre a les 19:45h al Centre d'Esplai Sagrat Cor, tot i que també es podrà seguir de forma telemàtica. D'aquesta manera, si algú vol participar però no pot assistir presencialment també podrà estar present.

Podeu consultar els diferents tallers que es faran, així com els experts que hi participaran, a la pàgina d'inscripció de la trobada. I, si tot i així hi ha dubtes, podeu enviar un correu a ambits@peretarres.org