Notícies
 Tornar
  • Nova dinàmica: Treballem la natura als nostres esplais

Nova dinàmica: Treballem la natura als nostres esplais

01.10.21

Un dels aspectes que diferencia el lleure educatiu és el constant contacte amb la natura. L'estima per aquesta natura. Marxar d'excursió o realitzar una ruta no només suposa un espai de desconnexió per als nostres infants, adolescents i joves, sinó que també serveix per apropar-los al món natural i, en definitiva, aprendre a valorar-lo.

Per això, publiquem un nou recurs per treballar la natura als nostres centres i clubs d'esplai. Aquest material s'ha generat a partir de l'acció EP2 del Pla d'Accions de 2021:

 Fer un treball amb els Centres i Clubs d'Esplai sobre la importància de la natura i la muntanya. 

Tal com es va anunciar al darrer CRT, aquesta nova dinàmica en format Geocaching aportarà noves eines per marxar a la muntanya amb els infants i joves del nostre esplai. Tot plegat neix d'un diagnòstic que es va dur a terme durant l'últim CRT del curs passat. Es buscava saber quin és el coneixement real de la natura i de la muntanya als diferents centres i clubs. A partir d'aquí, la conselleria de territorialitat del Consell Directiu del Moviment ha creat el recurs. 

Al mateix Geocaching hi ha un seguit de materials perquè els equips de dirigents pugueu respondre i aprofundir en els temes proposats. També teniu dinàmiques i activitats per utilitzar quan vulgueu.

Altres recursos per treballar la natura 

A la web d'estris.cat aviat podreu trobar, també, el recull de totes les rutes que han estat publicades en aquesta publicació. Així mateix, a la revista que rebreu a finals d'octubre hi trobareu un manual pràctic de com realitzar una ruta en condicions.