Notícies
 Tornar a Notícies
  • Què he de tenir en compte per començar bé el curs?

Què he de tenir en compte per començar bé el curs?

10.09.21

Comença el curs i els equips de monitors i monitores de cada esplai, us reuniu per planificar bé el curs. Des del Moviment fem un recull de totes aquelles accions que ens ajudaran a tenir una planificació acurada i adequada a les circumstàncies de cada moment del curs.

Accions que ens ajudaran a treballar amb ordre

1. És important que dediqueu una estona a planificar el curs, decidint totes les grans activitats que organitzareu o en les que planificareu. Organitzeu-vos en comissions i decidiu els càrrecs i rols de l'equip. Per acabar, programeu totes les tasques necessàries per a les activitats.

2. Fem una bona gestió del centre: endreceu les sales, poseu ordre a l’arxiu (arxivant els documents del curs anterior), reviseu la comptabilitat, elaboreu i feu un seguiment del pressupost del curs... Per a aquest tràmit, podeu consultar la 'Guia de Gestió' del MCECC.

4. Actualitzeu les dades al Gesplai. Això us permetrà duu el control dels participants durant tot l'any i us facilitarà la resta de tràmits. Si no sabeu com funciona, podeu participar d'algunes de les formacions del Campus MCECC que ensenyen l'aplicació.

5. Planifiqueu amb temps a la resta d'accions que fareu durant curs. Per exemple, la reserveu les cases de colònies o els terrenys d'acampada que necessitareu, les necessitats del vostre equip i la formació de tots els monitors i monitores de l'Esplai. Si teniu un contacte fluid amb la vostra Zona o territori, anireu sabent de les formacions i els recursos que facilita el Moviment.

La documentació que he de preparar

1. L’assegurança: recordeu contractar la pòlissa d’assegurança d’accidents i responsabilitat civil. És un tràmit senzill que podeu fer a través del Gesplai.

2. La documentació de curs: Amb aquests documents informeu al MCECC dels diferents càrrecs del centre i de les persones referents. Aquesta documentació permet, també, optar als ajuts que proporciona el Moviment, votar a l'AGO... Podeu realitzar aquest tràmit a través del Gesplai.

3. Tingueu en compte i aneu revisant el conveni marc del MCECC. Endreceu i aneu preparant les factures per quan s'hagin de presentar -cap a finals d'any-. També reviseu els diferents ajuts econòmics als quals podeu accedir, siguin del Moviment o municipals.

Al llarg de l'any, anirem informant i recordant els diferents tràmits i gestions que cal realitzar. En tot cas, si en teniu cap dubte, sempre podeu adreçar-vos a la promotora o promotor de la vostra Zona o Territori.