Notícies
 Tornar a Notícies
  • Acaben els cursos residencials del MCECC
  • Comparteix a les xarxes socials

Acaben els cursos residencials del MCECC

02.09.21

Prop de 200 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) han tornat aquest cap de setmana cap als seus territoris després de més d’una setmana de constant formació i convivència. El curs els ha servit per formar-se mitjançant classes dinàmiques i gràcies a les vivències que han compartit els uns amb els altres.

Dimecres passat 53 alumnes del curs de direcció de lleure van posar rumb cap a les cases de colònies de la Ruca i la Sala. Divendres següent van sumar-s’hi els més d’un centenar de joves que han decidit aquest any treure’s el títol de monitor o monitora.

Més enllà d'aquests dos cursos, enguany també hi ha hagut formació a Lleida i Andorra. Fins a 23 monitors i monitores de MCECC Urgell (FEMN) han anat a formar-se a la casa de colònies d’Aina. També els de MCECC Lleida, amb un total de 27 alumnes, que han fer el curs a la casa de Montsant de Vilaller.

La convivència, factor clau del curs

Els formadors han preparat classes centrades en l’atenció als infants. Entre d’altres, han tractat temes referents als àmbits de la pedagogia o psicologia, així com han reforçat les habilitats comunicatives i com actuar davant d’un accident, a les classes de primers auxilis.

En el cas dels directors i directores també han reforçat el seu lideratge, han après tot el que fa referència al decret de lleure i han compartit vivències i situacions que s’han trobat a l’equip de monitors del seu esplai.

Més enllà de les classes, aquests cursos tenen un valor afegit: la convivència. Segons els coordinadors, la idea és “enfortir els coneixements i les experiències de cadascú juntament amb joves d’altres esplais del territori”. Per la seva banda, els alumnes també destaquen “el creixement personal” que han adquirit al llarg d’aquests 9 dies.

Podeu reviure l’experiència de tots ells i elles a la web i a les xarxes del MCECC. Allà hi trobareu un recull de les millors imatges que han deixat tots aquests cursos