Notícies
 Tornar
  • La Creu Roja farà cribratges a les activitats d’estiu en què hi hagi un positiu

La Creu Roja farà cribratges a les activitats d’estiu en què hi hagi un positiu

26.07.21

La Creu Roja farà cribratges in situ, al lloc on es desenvolupi l’activitat, si hi ha un cas de Covid-19 positiu en alguna colònia o campament. Aquesta mesura servirà per conèixer l’estat de tots els participants abans d’iniciar la quarantena.

Els responsables de l’activitat hauran d’activar el protocol vigent en cas de detectar símptomes en algun dels participants. És a dir, la família o els mateixos dirigents portaran l’infant afectat al CAP. Només en cas de ser positiu s’avisarà al telèfon habilitat per la Creu Roja, que valorarà la situació. Si així ho considera el servei de vigilància, s’activarà el cribratge en un màxim de 24h al mateix lloc on es desenvolupa l’activitat. A partir d’aquí, tots els contactes estrets hauran de fer la quarantena de 10 dies, independentment del resultat del seu test.

Què he de fer si soc responsable d’una activitat?

El responsable de la colònia o del campament haurà d’activar el cribratge de la Creu Roja (en cas d’haver-hi un positiu). També haurà de guardar les autoritzacions signades pels familiars dels participants segons l’infant pot fer-se la prova. En cas de no tenir-la, valdrà amb una autorització verbal sempre i quan la família la signi més tard. Finalment, caldrà recopilar les dades dels infants i monitors o monitores del grup bombolla afectat i coordinar-se amb la Creu Roja per fer el seguiment del procés.

  • Telèfon per activar el cribratge (Creu Roja): 628 52 24 40

Testos d’antígens gratuïts

Per tal de fer les activitats d’estiu més segures, la Direcció General de Joventut recorda que tots els monitors, monitores i infants a partir de 10 anys, poden fer-se testos antigènics ràpids (TAR) a les farmàcies abans de començar les colònies o els campaments. Com sempre, disposeu de tota aquesta informació a la web i a les xarxes del MCECC.