Notícies
 Tornar

I tu què en penses? Treballem temàtiques que afecten els infants i joves d’avui

04.03.21

Sota el títol I tu què en penses?, el MCECC presenta el que vol ser una eina útil perquè pugueu treballar algunes temàtiques que afecten i interpel·len els infants i joves d’avui.   

Infants i jovesmonitors i monitores de diversos Centres d’Esplai del Moviment i altres persones implicades en el món del lleure ens explicaran en vuit vídeos al llarg del 2021 les seves opinions i impressions sobre temes tan diversos com el voluntariat, la relació amb les famíliesmaneres d’interactuar entre infants i jovesl’educació, el consum de tòxics, les noves tecnologies, el medi ambient o la visió de futur. Juntament amb el vídeo (que us arribarà mensualment al correu des d'aquest mes de març, excepte juliol i agost) us apropem altres recursos per tal que pugueu treballar les temàtiques en les vostres pròpies dinàmiques i activitats. Els trobareu en la descripció del vídeo a Youtube o en aquest enllaç, on anirem recopilant tots els materials que sorgeixin d'aquesta iniciativa. 

Aquest mes de març, la temàtica a tractar és el voluntariat. Encetem la reflexió i el debat parlant de voluntariat amb una xerrada entre tres participants dels cursos residencials de monitors/es i directors/es del MCECCSovintels adults tenen una concepció errònia del comportament dels adolescents i –en aquest vídeo- tres joves ens demostren com poden arribar a ser un agent social clau, actiu i necessari. 

Dona'ns el teu feedback

La iniciativa ha de servir per encetar debats que ens siguin de profit a tots i totes. Per aixòés important que pugueu donar-nos el vostre feedback: a través de les xarxes socials amb el hashtag #ITUQUEENPENSES a través d'aquest formulariAmb el recull de les impressions que ens feu arribar a través del formulari, es publicara (juntamet amb un article d’opinió sobre la temàtica tractada) una notícia al diari digital de referència de l’educació en el lleure www.estris.cat. 

Nova entrega: I tu què en penses? Parlem del Futur

Com amb el vídeo al voltant del voluntariat, la segona entrega de la iniciativa I tu què en penses? us arribarà per correu electrònic el pròxim dimarts, 6 d'abril. En aquesta ocasió, ens centrem a preguntar a infants, joves i monitors/es de l’Esplai Parroquial de Vilafranca i a responsables territorials del MCECC sobre el futur, per veure com van canviant les nostres respostes a mesura que anem creixent. Una altra oportunitat per reflexionar i debatre plegats/es sobre els temes que ens interpel·len.