Notícies
 Tornar
  • El programa Ramon Maria Serchs, un "compromís cap a la vida"
  • Comparteix a les xarxes socials

El programa Ramon Maria Serchs, un "compromís cap a la vida"

26.02.21

El passat cap de setmana, va tenir lloc una trobada dels participants de la primera i la segona edició del programa Ramon Maria Serchs, un espai de reflexió personal i intercanvi per a monitors/es, responsables o exresponsables de Centres d'Esplai a partir de 25 anys que han estat un temps implicats al MCECC. 

Es tracta d'una iniciativa dins el marc formatiu i de creixement personal del Moviment i està orientada a oferir als participants un espai de discerniment personal sobre el projecte vital i de valors. "No és un moment per a des(connectar) i gaudir, és una experiència interpersonal de l'educació, l'acció social i l'espiritualitat. És una responsabilitat cap a nosaltres mateixes, el nostre dia a dia i el nostre entorn. És una reflexió vers l'educació en el lleure que ens allibera. És un compromís cap a la vida. S'ha de viure", explica una de les participants, que valora especialment "els espais dinamitzats i guiats, però de lliure participació". 

Per què es diu “Ramon Maria Serchs”?

El programa vol fer homenatge a Ramon M. Serchs, monitor, mestre i capellà de la diòcesi de Solsona que va ser clau en el món de l’esplai i va ser autor de diverses publicacions.