Notícies
 Tornar
 • Aquestes són les temàtiques que tracten els àmbits el 2021: t’hi apuntes?
 • Comparteix a les xarxes socials

Aquestes són les temàtiques que tracten els àmbits el 2021: t’hi apuntes?

12.02.21

Els àmbits del MCECC són espais de reflexió, formació i acció que treballen per enriquir i enfortir l’activitat dels Centres d’Esplai federats. Tenen la missió de mantenir al dia la tasca educativa que es porta a terme en aquests centres i vetllar per anar-se actualitzant, tot generant un discurs propi com a Moviment.

Actualment, els Àmbits del MCECC són l’Àmbit d’Educació per la Justícia Global (reflexiona i debat sobre temes de fons rellevants a l’hora de plantejar-nos quina societat volem construir), l’Àmbit Pedagògic (debat i reflexiona sobre aspectes vinculats amb la pedagogia del lleure) i l’Àmbit d’Animació de la Fe (es reuneix per compartir la vivència de la fe i reflexionar sobre com acompanyar als Centres d’Esplai en aquest treball del transcendent).

Les accions i línies de treball principals dels àmbits queden recollides al Pla d’accions del Moviment, de manera que anualment s’aprofundeix en alguna temàtica concreta, oferint materials i recursos als centres. Aquest 2021, les temàtiques que es tractaran (en reunions periòdiques, presencial o virtualment, de les quals us detallem dia i hora) seran:

Àmbit d’Educació per la Justícia Global – Treballar les desigualtats en el si dels Centres d’Esplai. 

 • Dijous 11/02 – 19.30h
 • Dimarts 16/03 – 19.30h
 • Dimecres 14/04 – 19.30h
 • Dimarts 18/05 – 19.30h
 • Dilluns 21/06 – 19.30h 

Àmbit Pedagògic – Promoure la participació infantil als Centres d’Esplai.

 • Dijous 18 de febrer – 19.30h
 • Dijous 18 de març – 19.30h
 • Dijous 15 d’abril – 19.30h
 • Dijous 20 de maig – 19.30h
 • Dijous 17 de juny – 19.30h    

Àmbit d’Animació de la Fe– Acompanyar els monitors/es en el creixement personal i espiritual. 

 • Dimecres 10/02 – 20h
 • Dimecres 17/03 – 20h
 • Dimecres 21/04 – 20h
 • Dimecres 19/05 – 20h
 • Dimecres 16/06 – 20h

A banda, l’àmbit també és un espai de creixement pels membres que el conformen, ja que a les reunions es dedica una estona a conversar sobre algun article, notícia, recurs, etc. Si us interessa alguna de les temàtiques, i tant si sou monitors/es o responsables d’un Centre d’Esplai del MCECC com si ja no ho sou però voleu seguir aportant el vostre gra de sorra al món del lleure, us animem a participar dels àmbits i compartir les vostres inquietuds amb altres persones amb interessos similars. Si vols afegir-te en algun dels àmbits, envia un correu a ambits@peretarres.org i et donarem la informació de com fer-ho. En aquests moments, a causa de la situació sanitària actual, l'activitat dels àmbits s'ha adaptat al terreny online i segueix endavant!