Notícies
 Tornar

Algunes idees per celebrar la Quaresma!

05.02.21

La Quaresma comença el Dimecres de Cendra -enguany, 17 de febrer- i acaba el Dijous Sant, l'1 d’abril d'aquest 2021. Per això, a pocs dies del seu inici, us volem animar a celebrar-la amb la Delegació de Joventut de la Diòcesi de Barcelona el pròxim 21 de febrer

Sota el lema 'Sent la Creu', un any més, podràs preparar-te per la Quaresma amb els joves de tota la diòcesi, el cardenal Joan Josep i els bisbes auxiliars. Enguany, a més, també hi haurà el cardenal Baltazar Porras, ferm defensor dels drets del poble veneçolà, amb la Creu de Sant Climent, "símbol de l'aliança entre els colons i els indis, sota la qual es va oficiar la primera eucaristia al continent sud-americà". L'acte serà a la Basílica Santa Maria del Mar a les 18h (caldrà adquirir prèviament les entrades a través d'aquest enllaç) i també es podrà seguir a través d'una retransmissió en línia. 

Altres recursos

D'altra banda, des de l’Àmbit d’Animació de la Fe del Moviment, us recorden que compteu amb el recurs 'Fem Camí', ple d'idees per celebrar la Quaresma amb els infants i joves del vostre Centre o Club d'Esplai segons el vostre nivell d'aprofundiment (beginner o pro). 

També podeu aprendre una mica més sobre la Quaresma amb el recurs 'Les festes populars i tradicionals catalanes a l'esplai' i, per últim, compteu amb les pregàries del MCECC per crear moments de reflexió amb els infants i joves. Les trobareu filtrant per 'pregàries' a l'apartat de materials i recursos de la pàgina web.

El darrer número de la Revista Estris (236), centra la seva secció principal en l'Animació de la fe a l'esplai i -més concretament- l'article titolat 'Com treballem la fe a l'esplai en els diferents temps litúrgics' del prevere del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, Carles Muñiz, ens ofereix algunes idees d'activitat per celebrar la Quaresma. Repasseu la revista o -si esteu subscrits/es- la seva versió digital a iQuiosc