Notícies
 Tornar
  • Mesures extraordinàries per compensar l’impacte de la covid-19 en les activitats de lleure
  • Comparteix a les xarxes socials

Mesures extraordinàries per compensar l’impacte de la covid-19 en les activitats de lleure

03.12.20

La Generalitat de Catalunya ha previst unes mesures extraordinàries per compensar l’impacte de la covid-19 en les activitats d’educació en el lleure.  

Aquestes ajudes es troben recollides en el Decret llei 41/2020, de 10 de novembre i amb algunes modificacions a la disposició addicional del DECRET LLEI 43/2020, de 17 de novembre, publicada al DOGC. Per tal de facilitar-ne la gestió, us fem un resum d’aquells punts que ens afecten.

La major part de centres només podreu optar a la Modalitat A, tot i això reviseu les tres que us detallem tot seguit:   

- Modalitat A: Correspon als ajuts a entitats que fan activitats de caps de setmana (també inclou aquelles que feu activitat d'esplai entre setmana). Es destinaran 500€ per cada entitat.  

Principalment va adreçada a entitats de lleure i s’han de sol·licitar des de les federacions. Per tant, aquest tràmit el farem des del MCECC i vosaltres no caldrà que el realitzeu. Un cop estigui assignat farem el repartiment corresponent.  

- Modalitat B: Correspon als ajuts a entitats que fan activitats entre setmana (que no són Centre Obert) i extraescolars. En aquest cas es destinaran 3.500 € per entitat.  

A diferència de la modalitat A, aquesta només es pot demanar des dels centres (no és possible fer-ho des de la federació). Aquests casos no son majoritaris al Moviment. En cas que tingueu qualsevol dubte, podeu consultar al vostre promotor/a de referència.   

Modalitat C: Correspon als ajuts a entitats que tenen o gestionen cases de colònies. En aquest cas es destinaran 5.000€ per cada entitat. De la mateixa manera que la modalitat B, aquesta només es pot demanar des dels centres (no és possible fer-ho des de la federació). Si algun dels vostres centres és titular o gestor d’una casa de colònies, us animem a sol·licitar-ho, ja que és un ajut assegurat i no caldrà justificació. A part d’aquest ajut també hi ha una altra convocatòria destinada a instal·lacions juvenils, si us fa falta podeu consultar al vostre promotor/a de referència.

Si heu de tramitar ajudes de la modalitat b o c, ho podreu fer des d'aquí del fins al 12 de desembre. Si compliu els requisits de totes les modalitats, podeu presentar-vos a les tres, no són excloents. 

En cas que tingueu qualsevol dubte o qüestió, restem a la vostra disposició a través dels promotors/es de referència o del correu secretaria.mcecc@peretarres.org