Notícies
 Tornar
  • És temps d’Advent!
  • Comparteix a les xarxes socials

És temps d’Advent!

27.11.20

El diumenge 29 de novembre comença l’Advent, un temps de reflexió i preparació per a la celebració del Nadal. Per aquest motiu volem compartir amb vosaltres alguns recursos que us poden ser útils per treballar al vostre Centre o Club d'Esplai. 

Els cristians considerem l’Advent com un temps de pregària, de reflexió interior i d’esperança. És una oportunitat per dur a la pràctica molts dels valors amb els que acompanyem setmana rere setmana els nostres infants i joves: el perdó, la compassió, l’alegria, la solidaritat...

Per tenir-ho present i fer-ne menció a les vostres reunions, pregàries o activitats d’Advent, us portem un seguit de recursos. Doneu-hi un cop d’ull!

- Material d'Advent: Materials elaborats des de l'Àmbit d'Animació de la Fe, l'any 2003. Trobareu materials d'advent per petits i mitjans (que prenen com a centre d'interès el calendari d'advent i proposen activitats per a quatre festivitats que ens conviden a aprofundir en els valors del testimoniatge i la fe) i materials d'advent per a adolescents i joves (una invitació a no desesperar-se, a no perdre les ganes de continuar lluitant per allò que hom vol i desitja).

- Material d'AdventMaterials elaborats des de l'Àmbit d'Animació de la Fe, l'any 2017, amb tallers, gimcanes, jocs de taula...

- Material d'Advent - Monitors i Monitores: Materials elaborats des de l'Àmbit d'Animació de la Fe per a treballar amb l'equip de monitors i monitores. ​

-Fem Camí: En aquest recurs de l'Àmbit d'Animació de la Fe trobareu recursos per treballar l'Advent, a l'apartat 'temps litúrgics'.  

- Calendari d'Advent. 

- Construeix un calendari d'Advent. Vídeo de la 'Xarxa de Parròquies EcoSolidàries' de Justícia i Pau per aprendre a construir un calendari d'Advent. Amb el vídeo, també teniu una fitxa on es detalla tot el procés. 

- Fem el Pessebre. Llibre de la col·lecció 'Hola Jesús, hola Déu!' de l’editorial Claret ens pot ajudar a descobrir el misteri de Nadal amb els infants. La 'Xarxa de Parròquies EcoSolidàries' de Justícia i Pau també ens ofereix orientacions per aprofundir en els continguts del llibre. 

- Al portal d'espiritualitat en català pregaria.cat (en aquest vídeo, podeu conèixer el portal) podreu trobar: 

1. Marques d'Advent. Punts de pregària diària des de la Cova de Manresa. 
2. Activa't amb Jesús. Pregària familiar per a infants en format vídeo sobre l'evangeli del diumenge. Setmanal, i pensat per a tot l'any. 
3. Déu és amb tu. Recés personalitzat. El podeu trobar sencer a pregaria.cat en format pdf, o a espaisagrat.org cada dilluns (setmana a setmana) per recórrer l'Advent interactivament.
4. Un dibuix que parla. Retallable d'Advent de Patxi Fano comentat per Francesc Roma, ideal per als més menuts i per a una estona de conversa sobre el que hi veuen i com preparar-se per Nadal.

-Altres recursos. Trobareu altres recursos relacionats amb l'Advent a la pàgina de la 'Xarxa de Parròquies EcoSolidàries' de Justícia i Pau

- Per últim, us recordem que compteu amb les pregàries del MCECC per crear moments de reflexió amb els infants i joves. Les trobareu filtrant per 'pregàries' a l'apartat de materials i recursos de la pàgina web