Notícies
 Tornar
  • Recuros pel Dia internacional per a l'erradicació de la pobresa
  • Comparteix a les xarxes socials

Recuros pel Dia internacional per a l'erradicació de la pobresa

15.10.20

Aquest dissabte, 17 d’octubre, es commemora el Dia internacional per a l'erradicació de la pobresa

Des del MCECC creiem que l'educació en el lleure és un dret que ha de ser accessible per a tots els infants i adolescents i, per aquest motiu, des de diferents iniciatives impulsem que l'activitat dels centres d'esplai pugui arribar al màxim d'infants possible: 

- Beques pels Centres d'Esplai 

Els centres d'esplai sou agents de primer ordre a promoure la vostra activitat. Per aquest motiu, per facilitar l'accés dels infants amb menys recursos, des del Moviment posem a la vostra disposició diferents convocatòries de beques. Podeu consultar-les (a mesura que es vagin publicant) aquí.

- Projecte Llavor 

Conscients que el lleure no és igual de present a tots els barris ni pobles, l'any 2018 vam iniciar el Projecte Llavor. El seu objectiu és acompanyar el naixement de nous centres d'esplai de la mà d'alguna entitat, parròquia o centre educatiu que vulgui acollir-lo. Si esteu interessats/es a col·laborar d'alguna manera (acompanyant el naixement d'un nou esplai des de la vostra experiència de monitor/a,  fent arribar el projecte a joves d'aquests barris i pobles amb menys presència de lleure amb ganes d'implicar-s'hi, etc.) podeu posar-vos en contacte amb el vostre promotor/a de referència, que us derivarà a la persona corresponent. 

- Programa Sempre Acull 

Donant resposta a la voluntat d'obrir l'activitat de lleure a infants que no hi tenen accés, l'any 2016 vam impulsar aquest programa per acompanyar als centres d'esplai que no treballen amb infància vulnerable i tenen voluntat d'obrir-se a aquesta realitat. Aquí podeu veure l'experiència del Centre d'Esplai Can Colapi. Si voleu adherir-vos al programa, poseu-vos en contacte amb el vostre promotor/a.

Altres Recursos 

D'altra banda, també us apropem alguns recursos que podeu utilitzar per treballar aquesta temàtica al vostre Centre o Club d'Esplai. 

- Calendari Escolar 2020-2021. Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides són fites per millorar el nostre món abans de l’any 2030. La Fundació Pere Tarrés n’ha seleccionat 12, un per a cada mes de l’any, per il·lustrar el calendari del curs 2020-2021. Aquest mes, ens proposen activitats pedagògiques adreçades a aprofundir en l'ODS1: el fi de la pobresa a tot el món i en totes les seves formes. En aquest enllaç, trobareu fitxes d'activitat (tant per a infants com per a joves) i altres recursos (dossiers, articles, etc.) en aquest sentit. 

- Revista Estris

També podeu consultar diversos números de la Revista Estris que us poden ajudar a reflexionar sobre la temàtica, com: 'El Valor del lleure en temps de crisi' (Estris 193), 'Educació per al desenvolupament' (Estris 194) i 'Construïm un món més just' (Estris 222).