Notícies
 Tornar a Notícies
  • Adolescents i tecnologia: ja arriba l'Estris 234

Adolescents i tecnologia: ja arriba l'Estris 234

10.09.20

El nou número de la revista Estris (el 234), sobre adolescents i tecnologies, ja és aquí! 

Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les adolescents. Per això, diversos experts ens parlen del paper que juguen en una etapa clau en la formació de la identitat de la persona i sobre com podem acompanyar-ne l’ús. Ens expliquen el panorama actual en aquest sentit, les noves tendències pel que fa als seus models de comportament i manera de comunicar-se o els aspectes positius dels videojocs en l’àmbit educatiu. També repassem els riscos que poden suposar les tecnologies i com afrontar-los; així com la manera com les noves tecnologies i el lleure poden fer un bon binomi. A més, comptem amb una entrevista amb la Gemma Pasqual, escriptora especialitzada en literatura juvenil i autora, entre altres, del conegut llibre Xènia, tens un WhatsApp.  

l’entrevista central, hem volgut fer sentir la veu de diversos col·lectius vulnerables davant la crisi de la Covid-19. Per això, hem entrevistat la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, per tal que parli en nom dels infants i joves; la María Eugenia Arias, com a dona que ha viscut la problemàtica de la manca d'habitatge; en Mohammed Laadimi com a membre d'una família que ha passat el confinament en condicions precàries i la Nativitat Payà, una dona gran que l'ha hagut de viure tota sola. 

Al Manual reflexionem sobre la participació dels infants i joves en els centres i clubs d’esplai; a la Rutaanem d’excursió a la comarca del Maestrat aragonès, i al Racons presentem en Marc Olònia, vocal del Consell Directiu del MCECC.  

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes d’activitats, una crítica de cinema i recomanacions diverses, entre les quals destaca la proposta de llibres de la Maria Elias. 

El podeu trobar a l'Iquiosc.cat.