Notícies
 Tornar

Acomiadem l’estiu i ens preparem per a un curs excepcional!

02.10.20

Aquest estiuha estat marcat per les circumstàncies excepcionals sorgides arran de la covid-19.

Malgrat tot, molts centres d’esplai heu organitzat colòniescasalscampaments i rutes arreu del territori i, per això, volem transmetre-us un agraïment especial per la tasca que heu fet des del juny fins al setembre.

és que, a banda de mantenir el vostre importantíssim paper com a educadors i educadores durant el confinamentheu entomat la responsabilitat de ser el primer contacte social i educatiu dels infants i joves després de mesos. I, els que no ho heu pogut fer, de ben segur heu posat tots els vostres esforços perquè la manca d’activitats d’estiu els repercutís el mínim possible 

Ara, comença un nou curs que, de ben segur, també serà incert i excepcional però durant el qual podreu seguir comptant amb l’acompanyament  del Moviment. En aquest sentitus informem que hem celebrat diverses reunions amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya per treballar en el disseny d'un protocol específic de curs que ja ha estat aprovat pel PROCICAT. 

El podeu trobar en aquesta pàgina que -sota el títol 'Materials per un curs diferent (2020-21)'- hem creat des del MCECC per tal de recollir tot allò relacionat amb l'inici del nou curs i la covid-19. Hi trobareu tota la informació i documentació de la Direcció General de Joventut, a més d'altres documents resum que hem preparat des del Moviment amb informació que segur us serà útil en el context actual (com recomanacions per a preparar reunions de monitors/es o per a realitzar les inscripcions de curs). 

En cas que tingueu qualsevol pregunta o dubte, podeu consultar al promotor/a de referència, als membres del Consell Directiu o al correu secretaria.mcecc@peretarres.org. 

Altres temes a tenir en compte per a l'inici de curs 

A més, també sabem que, aquestes primeres setmanesels centres i clubs d’esplai esteu en plena planificació del cursorganitzant equips preparant l’acollida de les persones que s’integren. Per això, la Revista Estris ha preparat un especial que us pot ser d’ajuda. 

Per fer una bona organització del curs, a més, ja teniu disponible el calendari del MCECC per aquest 2020-2021. Aquí hi trobareu les cites més importants com l’AGO, la TrocaJove i la Jornada de monitors i monitores, els Consells de Responsables Territorialsels terminis de tràmits a realitzar, entre d’altres. Això sí, cal tenir en compte que (com en els darrers mesos) seguin subjectes als canvis que es puguin derivar de la gestió de la pandèmia i dels quals us anirem informant, si cal, al llarg del curs. 

Sempre tenint en compte això, a mésels responsables dels centres també heu de tenir en compte que ja estan planificades les reunions inicials de curs de cada zona o territori. És important participar-hi,  ja que s’explicarà tota l’activitat, tasques i reptes que teniu com a responsables. Per últimrecordeu que cal entregar la documentació de curs dels centres d’esplai (podeu aprofitar els CRT o altres reunions del MCECC per fer-nos-la arribar o contactar amb els vostres promotors/es).Un tràmit que haurà d’anar acompanyat de l’actualització de la informació sobre les responsabilitats i càrrecs i les dades dels membres de l’equip.    

Ah! I per a aquells que heu participat en econcurs d’estiu del MCECC a Instagram sota el hashtag #oneselgel, us informem que durant el Consell de Responsables Territorials del passat 18 i 19 de setembre, vam celebrar el sorteig entre els participants per saber el guanyador del val de 50 euros per gastar en material a la cooperativa AbacusEnhorabona al Centre d'Esplai Sagrat Cor (ens posarem en contacte amb vosaltres!) i moltíssimes gràcies a la resta de participants: Centre d'Esplai l'Albada, Centre d'Esplai Sant Fructuós i Centre d'Esplai Fem-nos Amics. 

Nous monitors/es i directors/es! 

D’altra banda, aquest estiu i malgrat totes les dificultatstambé s’han pogut celebrar els Cursos Residencials de Monitors/es i Directors/es del MCECC a la Casa de Colònies la Ruca d’Avinyól’Alberg La Sala de La Pobla de Lillet i la casa de Colònies de Montsant a Vilaller 

Han tingut lloc dues tandesencabint també als participants que havien d’assistir als cursos previstos per Setmana Santa i que no van poder fer-ho a causa de la covid-19. Més de 200 joves han pogut formar-se per a assolir el títol de monitor/a o director/a de lleuregaudint de les vacances d’estiu amb altres monitors i monitores del MCECC (sempre seguint les mesures de seguretat establertes) i disposant d’una docència de qualitat a càrrec de l’Escola de l’Esplai amb més trajectòria de Catalunya.  

A continuaciópodeu veure un vídeo gravat a l’Alberg La Sala en una de les diverses formacions del MCECC als cursos i aquí teniu un recull de fotografies del mateix dia.  

                                   

Agraïment i obsequi a monitors/es, quel·les i caps per part de la Generalitat de Catalunya

Per acabar, us informem d'un missatge que ens ha fet arribar la Directora General de Joventut de la Generalitat, Laia Girós, que apunta que -com ja van dir en roda de premsa el vice-president del Govern, Pere Aragonès, i el Conseller de treball, afers socials i famílies, Chakir El Homrani- des del govern de la Generalitat es vol agrair "l'esforç, dedicació i excel·lent feina que han fet les monitores, monitors, quel·les, caps i el personal de suport per al bon funcionament de la campanya d'estiu 2020 d'activitats d'educació en el lleure". 

Per aquest motiu, des de la Generalitat, expliquen que en els propers dies es farà arribar a totes les adreces de correu de contacte que consten a les notificacions d'activitat un escrit expressant aquest agraïment, per tal que el facin arribar a tot l'equip de dirigents i personal de suport. Aquest escrit inclourà un gest simbòlic de reconeixement i de gratitud que consisteix a obsequiar a totes aquestes persones amb una estada gratuïta a la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat). L’estada inclou una nit de pernoctació, amb esmorzar, en algun dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ).