Notícies
 Tornar
  • Nou especial a l'estris.cat sobre les activitats d'estiu!

Nou especial a l'estris.cat sobre les activitats d'estiu!

05.06.20

El portal digital estris.cat ha publicat un nou especial per ajudar-vos a preparar les activitats d'estiu.

Aquest és un recull d'articles de diversos experts i expertes que aporten recursos, reflexions i indicacions útils per afrontar-se a aquesta nova situació, que d'entrada us ha presentat dubtes i incògnites. 

La normativa publicada per la Generalitat ha obligat a replantejar les colònies, casals o campaments tal com els coneixíem i pensar en noves maneres de seguir educant els infants i joves en activitats d'educació en el lleure. Els articles de l'especial tracten diverses temàtiques per acompanyar-vos tant en la preparació com en l'execució de les activitats; en concret els articles són:

- Llavors què fem? Anul·lem les activitats d'estiu? de Joan Morte. Ens explica per què tirar endavant l'activitat d'estiu del centre és la millor opció.   

- Desxifrant el marc normatiu sobre les activitats d'estiu del 2020, de Mar Carreté. Un breu resum de la normativa sobre activitats d'estiu publicada per la Generalitat.

- El dol i la por després del coronavirus, de Pere Muñoz. Claus per treballar el sentiment de pèrdua, que tant infants com joves han viscut durant els darrers mesos.

- Com es fa això de replantejar l'activitat d'estiu, de Santi Amores. Consells i indicacions per modificar les colònies, casals o campaments segons les mesures acordades.

- Moments de complexitat emocional com a oportunitat d’aprenentatge, d'Oriol Julià. Ens explica què haurem de tenir en compte emocionalment els monitors i monitores durant l'activitat d'estiu.

- Adaptem el quotidià i les mesures d'higiene, de Txell Cots. Un article que reflexiona sobre canvis en la cura de l'higiene i la neteja d'espais, entre d'altres.

- Què ha significat el confinament pels infants més vulnerables? de Cristina López. Ens explica com ha viscut l'acompanyament de famílies i infants en situació de vulnerabilitat durant aquests mesos de confinament.

- Valors espirituals en temps de COVID, de Clara Seguí. Reflexiona sobre valors que han despuntat col·lectivament (nivell infants) i ens proposa alguns recursos per treballar-los en grup durant les activitats d'estiu.

- Treballem amb la creativitat, de Santi Amores. Un article que ens recorda la importància de ser creatius alhora de tirar endavant les nostres activitats d'estiu.