Notícies
 Tornar
  • Preparem l’estiu al vostre costat!

Preparem l’estiu al vostre costat!

28.05.20

Després de mesos treballant a distància i telemàticament per fer arribar l’educació en el lleure als nostres infants i joves, podem retrobar-nos, per fi, en un dels millors espais de creixement dels centres d’esplai: les activitats d’estiu. 

No ha estat fàcil arribar fins aquí. Des de la presentació del marc normatiu amb els “Criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu l’estiu 2020” vam saber que seria un estiu diferent. Vam establir contacte amb altres entitats del sector -veieu el manifest signat de federacions i moviments-, on demanàvem reconeixement, veu en els processos de presa de decisions i més recursos econòmics que ajudin a garantir les mesures exigides a organitzacions de base voluntària, entre d’altres.

El passat 27 de maig, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va explicar que la Generalitat destinarà 11 milions d’euros per garantir l’oferta i realització d’activitats d’estiu i que part d’aquest suport anirà destinat a la dotació de beques i al sobrecost de material. És una molt bona notícia i ens ajuda a visualitzar, encara més, un estiu de casals, colònies i campaments!

Coneixem els vostres dubtes i pors al respecte, però també confiem en el vostre compromís, responsabilitat i motivació per a fer possible les activitats d’estiu. Us encoratgem a confiar en el Moviment, a tenir-lo més present que mai i a reconèixer-lo com un agent educador més de la vostra activitat. Ajudeu-nos a ajudar-vos! 

Amb l’objectiu d’acompanyar-vos en tot aquest procés, hem creat una pàgina amb tota la documentació definitiva necessària i que és aconsellable per a preparar les activitats i dur-les a terme. També hi trobareu recursos i idees per a preparar dinàmiques. Aneu-hi entrant de tant en tant perquè anirem actualitzant i ampliant el seu contingut!

En aquesta pàgina hi anirem penjant, progressivament:

- Resums de marcs normatius definitius i protocols de Catalunya i les Illes Balears.

- Llistat de preguntes freqüents i les seves respostes.

- Recursos per a preparar activitats. En aquest sentit, s'ha publicat un especial a l’estris.cat amb consells, reflexions, pautes i opinions sobre què cal tenir en compte; a més d'un monogràfic especial amb reflexions, materials i recursos per preparar aquest estiu diferent. 

- Recursos d’interès.

Altres informacions sobre aquest estiu

Us pregunteu si heu de demanar autoritzacions o validacions excepcionals per a poder fer una activitat aquest estiu? La resposta és no. Només s'han de fer els tràmits següents: 

Notificar l’activitat a la Direcció General de Joventut com s’ha fet fins ara emplenant el formulari electrònic de notificació d’activitats.

• Signar, a més, una declaració responsable conforme l’entitat organitzadora compleix un seguit de requisits de prevenció que s’estableixen en els protocols específics. Aquesta declaració es trobarà al web de tràmits gencat i s’haurà de signar i tramitar electrònicament. Si no teniu encara signatura electrònica, una opció de signatura electrònica serà la IdCat mòbil, que és fàcil d’obtenir.

El tràmit de declaració responsable és independent del de notificació i encara no està actiu. Tant bon punt ho estigui es podrà emplenar i enviar encara que prèviament ja hagueu notificat l’activitat.

Lots de material per als centres que realitzin activitat

Des del MCECC i gràcies als donatius rebuts a la Fundació Pere Tarrés per aquests estiu s'ha facilitat un lot de material per cada centre o club d’esplai que realitzi activitat. El lot conté: 1 termòmetre frontal sense contacte, 1 garrafa de 5 litres de gel, una ampolla de 0,5 litres per fer de dosificador reemplenable de gel.