Notícies
 Tornar
  • Nou exemplar de l'Estris sobre emergència climàtica

Nou exemplar de l'Estris sobre emergència climàtica

29.04.20

Aquest nou número de la revista Estris tracta com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure. I la podreu trobar a l'Iquiosc!

Estan treballant per tal que, en els propers dies, l'Estris 232 -així com el número anterior, l'Estris 231, que també es va publicar de manera online degut a la situació actual- es distribueixi (com sempre) en format paper

En aquest número, diversos experts expliquen per què hem passat d’instar-nos a parar (i, posteriorment, mitigar) el canvi climàtic a adaptar-nos-hi i exposen què diuen en aquest sentit les polítiques internacionals, nacionals i autonòmiques contraposant-les al discurs dels moviments de base. També presenten els conceptes de justícia climàtica i ambiental i d’ecofeminisme.

D’altra banda, aclareixen en quin punt es troben -concretament- els àmbits d’energia i mobilitat, alimentació i residus i expliquen què podem fer per tal de disminuir la nostra petjada ecològica i apoderar-nos. També compta amb els testimonis de joves implicats en Fridays For Future i en el projecte EYES i, per acabar, aclareixen com explicar als infants i joves què és l’emergència climàtica i com treballar-la als centres de lleure. Tot això, de la mà de Cristina Bajet i Raquel Rodríguez, consultores a Ecoserveis; Núria Sau, directora del projecte Androminas; Josep Sellart, d'Unió de Pagesos i Llorenç Witty, de Teachers for Future Catalunya. 

A l’entrevista central, conversen amb l’Anna Sardà i la Laia Casanellas, integrants del grup musical Roba Estesa; al Manual -escrit per la mestra, psicopedagoga i formadora de famílies, Sònia López- es fa una reflexió sobre com treballar l’autoestima amb infants; a la Ruta, una excursió del santuari de la Mare de Déu de Corbera al cogulló d’Estela i al Racons presenten l’Adrià Godia, membre del Consell Directiu del MCECC.

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes d’activitats, una crítica de cinema i recomanacions diverses, entre les quals destaca la proposta de llibres i contes de Maria Elias.

El podeu trobar a l'Iquiosc.cat, on us podeu subscriure de franc durant un mes per passar millor el confinament a casa!