Notícies
 Tornar
  • #esplaiacasa: Recull de propostes pel confinament
  • Comparteix a les xarxes socials

#esplaiacasa: Recull de propostes pel confinament

19.03.20

Al mal temps bona cara. Així es pot definir la manera com estan gestionant els Centres d’Esplai del MCECC la situació de confinament sorgida arran del COVID-19 (Coronavirus). En primer lloc, des del Moviment volem transmetre-us un missatge d’agraïment i desitjar que mai s’acabin les vostres ganes de lleure!

Per tornar-vos una miqueta de la vostra il·lusió, us apropem un recull de coses que podeu fer des de casa pel vostre Centre d’Esplai: 

- Apunteu-vos a les propostes que estan llençant els Centres d’Esplai des de les seves xarxes socials amb el hashtag #esplaiacasa i feu-ne de noves. En aquest enllaç, teniu un petit recull. 

- Estigueu atents a les xarxes socials del MCECC (@esplaismcecc), on anem publicant reptes, activitats, jocs, reflexions, recomanacions, dinàmiques, etc. per a monitors i monitores. També podeu estar pendents de les xarxes socials de la vostra zona o territori, on trobareu informacions més específiques (Instagram: @mcecclleida, @mcecctarragona, @mceccmallorca, @zona01_06mcecc, @zona02mcecc, @zona03mcecc, @zona04mcecc, @zona05mcecc, @zona08mcecc, @zona09mcecc, @zona12mcecc, @zona15mcecc i @zona16mcecc. Twitter: @Zona02MCECC, @Zona03MCECC, @Zona04MCECC, @Zona05MCECC, @Zona7MCECC, @Zona8MCECC, @zona12mcecc, @Zona13MCECC, @Zona15MCECC i @Zona16MCECC). 

- Participeu de les reunions telemàtiques dels àmbits del MCECC. En aquest vídeo, podeu veure les temàtiques que estan tractant aquest 2020. 

- Familiaritzeu-vos amb els recursos del MCECC que mai heu pogut aprofitar per manca de temps com La Llitera o els diferents recursos sorgits dels àmbits: ‘Fem Camí’, de l’àmbit d’animació de la fe, o ‘Premonis, com ho fem?’ i ‘Quiztidià’ de l’àmbit pedagògic. A més, a proposta d'alguns i algunes de vosaltres, us demanem que -si us ve de gust- ens feu arribar idees per difondre'ls durant aquests dies mitjançant un vídeo o una imatge (podeu fer-ho per grups!). Si voleu participar, escriviu al correu ltoledo@peretarres.org

- Preneu-vos un temps per a vosaltres mateixos/es amb les pregàries del MCECC. Les trobareu filtrant per 'pregàries' a l'apartat de materials i recursos de la pàgina web

- Seguiu l’activitat de la Fundació Pere Tarrés per estar al cas de tota mena de propostes educatives per a jugar i aprendre amb els infants des de casa. Podreu treure idees per a les vostres pròpies propostes en aquest enllaç!  

- Per últim, recordar-vos que teniu accés gratuït als exemplars de la Revista Estris en versió digital, on podreu trobar una gran diversitat d’articles i recursos que us poden ser útils ara i quan tornem a l'esplai. Degut a aquesta situació excepcional, els números 231 i 232 s’han publicat en format online abans que en paper. A més, al portal estris.cat podreu estar al cas de tota l'actualitat relacionada amb el lleure i l'acció social aquests dies. 

Gràcies a tots i totes i seguim fent #esplaiacasa amb #SomMoviment