Notícies
 Tornar
  • Aquestes són les temàtiques que tracten els àmbits el 2020: t’hi apuntes?

Aquestes són les temàtiques que tracten els àmbits el 2020: t’hi apuntes?

27.02.20

Els àmbits del MCECC són espais de reflexió, formació i acció que treballen per enriquir i enfortir l’activitat dels centres d’esplai federats. Tenen la missió de mantenir al dia la tasca educativa que es porta a terme en aquests centres i vetllar per anar-se actualitzant, tot generant un discurs propi com a Moviment.

Actualment, els Àmbits del MCECC són l’Àmbit d’Educació per la Justícia Global (reflexiona i debat sobre temes de fons rellevants a l’hora de plantejar-nos quina societat volem construir), l’Àmbit Pedagògic (debat i reflexiona sobre aspectes vinculats amb la pedagogia del lleure) i l’Àmbit d’Animació de la Fe (es reuneix per compartir la vivència de la fe i reflexionar sobre com acompanyar als centres d’esplai en aquest treball del transcendent).

Les accions i línies de treball principals dels àmbits queden recollides al Pla d’accions del Moviment, de manera que anualment s’aprofundeix en alguna temàtica concreta, oferint materials i recursos als centres. Aquest 2020, les temàtiques que es tractaran (en reunions periòdiques, presencial o virtualment) seran:

  • Àmbit d’Educació per la Justícia Global: El consum responsable 

Elaborarem recursos didàctics que permetin treballar aquest tema tant a l’equip de monitors/es com amb els grups d’infants o adolescents. 

  • Àmbit Pedagògic: La pedagogia durant el curs d’esplai

Per tal d’acompanyar als centres d’esplai a portar a terme una educació de qualitat, a partir de les necessitats detectades, focalitzem el nostre treball en aquest tema aportant reflexió i recursos d’utilitat pels equips de monitors i monitores. 

  • Àmbit d’Animació de la Fe: La figura de l’Animador i l’Animadora de la Fe

 Atenent les diferents realitats que hi ha al Moviment, volem acompanyar als equips de monitors i monitores oferint recursos que els ajudin en el seu treball amb els infants i joves al voltant d’aquesta figura.      

A banda, l’àmbit també és un espai de creixement pels membres que el conformen ja que a les reunions es dedica una estona a conversar sobre algun article, notícia, recurs, etc. Si us interessa alguna de les temàtiques, i tant si sou monitors/es o responsables d’un Centre d’Esplai del MCECC com si ja no ho sou però voleu seguir aportant alguna cosa al món del lleure, us animem a participar dels àmbits i compartir les vostres inquietuds amb altres persones amb interessos similars. Si vols afegir-te en algun dels àmbits, envia un correu a ambits@peretarres.org i et donarem la informació de com fer-ho. Aquests dies extraordinaris de confinament, l'activitat dels àmbits s'ha adaptat al terreny online i segueix endavant!