Notícies
 Tornar
  • 'Premonis: Com ho fem?', nou recurs per acompanyar el pas de jove a monitor/a

'Premonis: Com ho fem?', nou recurs per acompanyar el pas de jove a monitor/a

03.02.20

El pas de jove a monitor o monitora comporta un canvi en la manera de veure i viure l’esplai. Implica una maduresa que cal ser treballada amb els joves, ja que passen de ‘ser el centre’ a ‘centrar-se en els altres’ i es veuen envoltats de novetats en el seu dia a dia en el món del lleure.

Per afrontar això i dur a terme l’acompanyament necessari dels i les joves en l’etapa que hi ha entre deixar de ser participant de l’esplai i incorporar-se a l’equip de monitors/es completament, l’Àmbit Pedagògic del MCECC ha elaborat el recurs ‘Premonis: com ho fem?’.

Es tracta d’una eina en forma de guia per engrescar als centres d’esplai a crear el seu propi projecte de premonitors/es, tenint en compte que cal valorar la importància d’aquest moment i incorporar-lo dins el propi projecte educatiu. El recurs aporta elements de reflexió i materials que permeten a cada centre d’esplai plantejar-se aquesta etapa educativa dels joves que han de fer el pas a monitors/es: no es tracta d’un recurs lineal, sinó fet perquè cada centre d’esplai l’utilitzi adaptant-lo a les seves necessitats.

Gràcies a aquesta iniciativa, emmarcada al Pla d’Accions 2019 del MCECC (EC1), podreu saber -per exemple- les característiques que ha de tenir un premonitor, el tipus de formació teòrica i pràctica que els cal aprendre, els referents amb els quals pot comptar, l’avaluació o el seguiment que se’ls ha de fer, etc.