Notícies
 Tornar

Gràcies per participar a l’AGO!

03.02.20

Prop de 300 persones de gairebé 100 Centres d'Esplai de Catalunya, Mallorca i Menorca vau participar -aquest dissabte, 1 de febrer, a l’Auditori del Tívoli d'El Vendrell- a l'Assemblea General Ordinària (AGO) del MCECC. Des del Moviment, us agraïm la vostra predisposició a decidir plegats i plegades el rumb que cal agafar per fer-lo créixer!

Desenvolupament de la trobada

La trobada es va  iniciar amb una pregària a càrrec de Mn. Josep Maria Calderó, consiliari de Tarragona, i va continuar amb l’aprovació de l’Acta de la darrera AGO. Després, l’Assemblea va aprovar la Memòria del MCECC corresponent a l’any 2019, fent un repàs de les iniciatives assolides i les pendents, tot reconeixent la gran tasca que s’ha realitzat durant l’any en el si del Moviment. També es va aprovar el Pla d’Accions, el Calendari del proper any, la continuïtat del projecte gènere de cara al 2020 i es van presentar les trobades pel 2020: la TrocaJove (14 i 15 de març ) i la Jornada de Monitors/es (25 d'abril). En matèria econòmica, es va aprovar el tancament del 2019 i el pressupost del 2020. 

Pel que fa al Pla Estratègic es va treballar amb una dinàmica on els responsables dels Centres d'Esplai van traslladar al Moviment les seves impressions i demandes. En aquest sentit, des del MCECC oferim la possibilitat d'aportar tot allò que us va quedar per dir a l'AGO (també per aquells que no vau poder ser-hi) a través d'aquest formulari fins al 10 de febrer.

Podreu trobar al Gesplai tota la documentació aprovada a l'AGO 2020. 

Canvis al Consell Directiu

Com a cada assemblea, va arribar el moment de les votacions i la posterior renovació del Consell Directiu del MCECC, que abandona la fins ara vicepresidenta Núria Martínez (Territori Barcelona) i el vocal Joan Ferrer (Territori Barcelona) entre paraules d’agraïment del president del MCECC, Xavi Nus. S’hi han incorporat l'Elisabet Coll (Territori Barcelona), la Queralt Campàs (Territori Terrassa) i en Christiano Vargas (Territori Barcelona).

Acte públic

A l'acte públic, van intervenir el president del MCECC, Xavi Nus, i  la directora General de Joventut de la Generalitat,  Laia Girós. "Ens cal vetllar per fer conscient a la societat dels aprenentatges significatius adquirits en les entitats de lleure i treballar per fer-les accessibles, els problemes econòmics no han d’ésser un impediment, el lleure és un dret no un luxe", va dir Nus, que va demanar als monitors/es que "siguem crítics i que no ens quedem en el que sempre s’ha fet i innovem". El president del MCECC va adreçar també a Girós una demanda per tal que "ajudi a contagiar aquesta sensibilitat per l’acció voluntària" des del seu càrrec. 

Al seu torn, la directora General de Joventut de la Generalitat va lloar la tasca dels Centres d'Esplai federats al MCECC perquè "l'educació no només es transmet a les escoles, sinó també als espais on compartiu amb joves i adolescents". En aquest sentit, va remarcar que l'educació en el lleure "trenca amb els paradigmes que els joves no estan implicats" i "transmet valors per transformar la societat". "Sou un actiu de país, un tret diferencial que hem de defensar arreu del món", va concloure. Per últim, es va fer l’entrega dels premis del concurs InnovAct, impulsat pel Moviment amb l’objectiu de premiar la innovació en el sector de l’educació en el lleure.