Notícies
 Tornar a Notícies
  • T’agradaria fer un voluntariat internacional?

T’agradaria fer un voluntariat internacional?

04.12.19

El MCECC t’ofereix la possibilitat de viure una experiència de voluntariat internacional durant aquest estiu.

Un any més, el Moviment es coordina i treballa en xarxa amb entitats especialitzades en educació pel desenvolupament per proposar una vivència de lleure en un altre país als monitors i monitores dels centres d’esplais federats.

Els voluntaris i voluntàries seran coordinats per Solidaritat Educació Desenvolupament (SED) i Fundació Educació Solidària (FES), dues entitats que treballen l’educació en el lleure en països amb un índex de desenvolupament humà baix o mitjà. En concret, les tasques que es duran a terme en aquest voluntariat són:

  • Conèixer maneres de viure d’altres països i compartir projectes socials.
  • Treballar amb persones autòctones pels drets dels infants i la millora de les condicions de vida del conjunt de la població.
  • Compartir amb monitors i monitores locals la seva manera de viure el lleure.
  • Compartir l’experiència de voluntariat amb altres monitors i monitores del Moviment.

Si t’interessa la proposta has de saber que l’experiència es durà a terme durant els mesos de juliol i agost, en funció dels grups de persones participants, i els possibles llocs d’acció són: Masonga, Medellín, Mururu, Mwanza, Bogotà, Horqueta o Coronel Oviedo. També hauries de saber que es realitzaran formacions prèvies impartides per les entitats organitzadores, a les quals hauràs d’assistir obligatòriament, i que el preu del viatge i estada va a càrrec del participant.

Si estàs decidit o decidida a participar-hi has de saber que hauries de complir els requisits com: ser major de 21 anys, tenir experiència de 2-3 anys en algun centre d’esplai federat al Moviment i fer la inscripció abans del 12 de gener del 2020. Per altra banda, també ens agradaria que et poguessis implicar en l’Àmbit d’Educació per a la Justícia Global del MCECC, per tal de compartir l’experiència i els aprenentatges adquirits.

Aquesta iniciativa es desenvolupa dins l’acció EC4 del Pla d’Accions 2019 del Moviment, que és “Treballar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en el sí del Moviment”. Aquests estan especificats dins l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides: eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

Et recomanem que et llegeixis molt bé les instruccions per participar d’aquesta vivència tan especial en aquest enllaç.