Notícies
 Tornar

El 20 de novembre celebrem la DUDI

14.11.19

El proper 20 de novembre se celebra, com cada any, l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets dels Infants. A més, enguany també es commemora el 30è aniversari de la Convenció de l’ONU, on es va exigir a escala mundial, que a l’infant no només se l’havia de protegir sinó també concedir uns drets polítics i socials.

Tres dècades més tard de la seva aprovació, encara hi ha infants i adolescents que veuen vulnerats els seus drets i pateixen desigualtat d’oportunitats respecte altres companys i companyes. De fet, al MCECC treballem perquè drets com aprendre, jugar i ser estimat/ada es puguin assegurar al major nombre d’infants possible, fent una especial atenció a aquells que viuen en barris desfavorits o estan en risc d’exclusió social.

Per això, animem als centres i casals a celebrar aquesta data i a treballar la Declaració amb els vostres grups d’infants i joves. És important que els nens i nenes coneguin els seus drets i deures, els acceptin i els puguin reclamar en cas que ho necessitin. Posem a la vostra disposició un seguit de materials i recursos:

Materials per a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants 2017. Realitzats Àmbit Pedagògic del MCECC i Comissió de Relacions Institucionals del Consell Directiu del MCECC.

- Revista Estris sobre els Drets dels Infants i Especial de l'estris.cat "Drets de l'Infant".