Notícies
 Tornar
  • TABÚ, tu tries què t’hi jugues

TABÚ, tu tries què t’hi jugues

08.11.19

S'ha posat en marxa l'eina ''TABÚ, tu tries què t'hi jugues''. Una eina centrada en la prevenció de les violències sexuals per a joves de 13 a 18 anys. Apunta't als tallers formatius per conèixer l'eina!

Tabú: allò del que està prohibit parlar...Però tothom ho coneix, tothom sap què passa: als vestidors, pels passadissos, dins de l’aula, fora de l’aula, als espais joves, a les discoteques, a través del mòbil... La violència sexual és quelcom quotidià en la nostra societat, però costa parlar-ne, costa anomenar-la, assenyalar-la i visibilitzar-la. Perquè és un tabú.

"TABÚ. Tu tries què t’hi jugues!" pretén ser una eina que ens permeti posar nom a allò que sí que existeix, deixar d’amagar-ho i poder fer front a aquelles violències que, pel fet de ser quotidianes, s’han naturalitzat.

És un joc per parlar-ne i construir nous imaginaris socials de referència, on puguem acompanyar els nois i les noies a sentir-se lliures en la seva manera de ser i en la seva manera d’estimar i relacionar-se. Perquè és cabdal per construir una societat més justa i igualitària abordar les violències sexuals des de la prevenció.

Com funciona?

TABÚ parteix de quatre murals que es disposen per l’espai educatiu i que son la porta d’entrada, mitjançant un codi QR, als tres recorreguts virtuals que cada jove haurà de resoldre amb un dispositiu mòbil. Els tres itineraris aprofundeixen sobre els continguts temàtics del sexpreading, els límits i el consentiment, i l’assetjament i la cosificació del cos de les dones.

Al final de cada recorregut i en funció de les respostes que hagin pres, hauran de fer una activitat grupal que compartiran amb la resta de companys i companyes, i que facilitarà la dinamització i la reflexió sobre els continguts en les diverses sessions programades.

La dinamització del joc es desenvolupa amb el suport d’una guia tècnica per a professionals que proposa la metodologia i aporta els coneixements per desenvolupar els continguts de treball.

Per tenir accés al material i poder disposar de la formació necessària per treballar-ho amb els joves del teu centre, cal participar d’un taller formatiu de 5 hores. Les dates i hores dels propers tallers són, cal inscripció prèvia: 

  • Dilluns 2 de desembre de 09:30h a 14:30h a Manresa
  • Dilluns 9 de desembre de 15:30h a 20.30h a Barcelona
  • Dimarts 10 de desembre de 09:30h a 14:30h a Girona
  • Dilluns 16 de desembre de 10h a 15h a Lleida
  • Dimarts 17 de desembre de 09:30h a 14:30h a Tarragona