Notícies
 Tornar
  • Moltíssimes gràcies per la TrocaJove!

Moltíssimes gràcies per la TrocaJove!

22.03.19

Més de 1.200 persones ens vam reunir aquest  passat cap de setmana a Riudoms per celebrar la Trobada d’adolescents i joves del Moviment. Dos dies plens d’activitats amb sentit per treballar el centre d’interès tant necessari en els nostres dies: la gestió del temps. Repassem ara tot el que va passar i les millors imatges de la trobada!

A partir de les 10 del matí, van arribar més d’una vintena d’autocars procedents de diferents punts de Catalunya i de Mallorca a Riudoms. Un cop instal·lats al pavelló municipal i de muntar les tendes, les més de 1.200 persones van començar a participar de les activitats previstes dins del Centre d’Interès “Tic-tac, TU!”. Sota aquest lema es va reflexionar sobre la gestió del temps de cada persona i com l’utilitzem a la nostra vida.

Després de la primera activitat, es va fer l’acte inaugural que va comptar amb la presència de l’alcalde de Riudoms, il·lm sr Sergi Pedret que va recordar el seu pas pel Centre d'Esplai Casal Riudomenc i va agrair que es triés Riudoms per a celebrar la trobada. També, la regidora de joventut de Riudoms, Maria Cros, va dir als participants que “l’esplai s’ha de viure” i fins i tot va explicar-los que l’etapa a l’esplai que estan vivint serà dels millors moments de la seva vida. Per la seva banda, el delegat territorial de Tarragona de la Generalitat, Óscar Peris, va animar els joves a mantenir aquesta empemta i a ser fidels a ells mateixos. El president del MCECC, Xavi Nus va animar els participants a cuidar el temps i va recordar que "A l'esplai apreneu a ser crítics, a compartir, a valorar l'esperit de l'esforç, a ser tolerants i a voler millorar dia a dia".

Per la tarda, els grups d’adolescents i joves van desplaçar-se a diferents punts de Riudoms per participar a les xerrades sobre la gestió del temps. Aquestes van versar en el temps que dediquem als altres, a les xarxes socials, al quotidià, a l’intercanvi o al temps accelerat. Un espai formatiu però alhora participatiu en què els assistents van poder reflexionar i analitzar com ho gestionen en el seu dia a dia.

Després va ser el torn de l’eucaristia que va ser oficiada pel jesuïta Roger Torres. Un espai per compartir el missatge de Déu en germanor. Un cop va finalitzar, la colla de diables de Riudoms, juntament amb els tabalers i un grup de batucada van fer una breu cercavila pels carrers.

Aquesta va ser seguida pel cavall dels nebots, una figura de quatre metres que forma part del bestiari popular català. Després de sopar es va fer la vetllada i per acabar la jornada va ser el torn del concert de Guetto Orchestra. Durant l’actuació es va habilitar un punt lila perquè els joves poguessin reflexionar sobre els micromasclismes actuals.

Diumenge es va seguir treballant en propostes per millorar el temps i recordant a totes les persones que hi van participar que la gestió del temps només la pot fer cada persona. Després de dinar va ser el torn de l’hora dels adéus multitudinari.