Expert universitari en reptes globals: geopolítica, desigualtats, medi ambient, drets humans i diversitat cultural.

reptes-globals.jpg
Curs 2023/24 (3a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 15 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: D'octubre a desembre de 2023

Horari: Divendres tarda de 16 a 21 h Dissabtes tot el dia de 9.30 a 14.30 h i de 15.30 a 20.30 h

Preu: 132€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula Calendari

Sol·licita informació

Presentació

Amb aquesta formació de postgrau adquiriràs una visió actualitzada, interdependent i complexa de la realitat internacional, de les diferents transformacions que s’estan produint, així com dels principals reptes globals compartits i podràs treballar basant-te en una anàlisi que pren en consideració els diferents processos socials, experiències i aprenentatges de diverses realitats internacionals.

Objectius

  • Analitzar les causes i conseqüències dels principals problemes globals en l'actual context de globalització, especialment les noves dinàmiques de pobresa i desigualtats, la crisi ecològica i els reptes mediambientals, així com els desafiaments en relació amb la pau, la seguretat i els drets humans, i els reptes vinculats a les societats multiculturals i les migracions.
  • Servir-se de l’anàlisi geopolítica per comprendre la situació en matèria de desenvolupament i els trets identitaris i culturals de l’Amèrica Llatina, el Magrib, l’Orient Mitjà, l’Àfrica subsahariana i l’Àsia a partir de casos pràctics.

Metodologia

Participació proactiva a les sessions presencials. Presentacions i dinàmiques proposades pel professorat, treballs en seminaris sobre cursos pràctics, lectures i material audiovisual de referència. El màster inclou la implicació d’experts reconeguts en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i l’acció comunitària, així com l’intercanvi d’experiències amb diferents organitzacions del camp per tractar sortides professionals en l'àmbit. També té una àmplia oferta de pràctiques a entitats de cooperació per al desenvolupament tant nacionals com a diversos països de l’estranger.

Pràctiques

En aquesta titulació no es realitzen pràctiques.

Sortides professionals

Administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals, etc.):

  • Assessors i estors de la diversitat cultural i migracions, així com mediadors interculturals
  • Tècnics de cooperació

Organismes internacionals i multilaterals de desenvolupament:

  • Consultors 
  • Tècnics de cooperació

ONGD i altres organitzacions de la societat civil:

  • Gestors i personal de l’organització en organitzacions no lucratives especialitzades
  • Assessors en organitzacions com a experts temàtics

Sector privat i àmbit de la consultoria:

  • Assessors en l’àmbit de la interculturalitat i obertura de nous mercats en contextos culturalment distants

Instituts de recerca i àmbit universitari:

  • Investigadors en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, migracions, diversitat cultural, drets humans, etc.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Carolina Cañellas

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull i Màster en Mediació de conflictes per la Universitat de Barcelona i en Direcció, gestió i intervenció en serveis socials per la Universitat Ramon Llull. És professora investigadora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) on també imparteix docència als graus d’Educació Social i Treball Social. Experta en el context clínic i psicosocial on desenvolupa la seva experiència professional.

Més

DOCENTS

Joan-Andreu Rocha. Doctor en Ciències de la Comunicació (UAO - CEU) i doctor en Història de les Religions (PUG). Les seves àrees d’experiència són la comunicació intercultural, el diàleg i el pluralisme interreligiosos, la geopolítica de la comunicació i les minories religioses, la cultura i els mitjans de comunicació. Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i professor convidat a la Pontifícia Universitat Gregoriana i a la Universitat Europea de Roma, així com a la Universitat de Teheran. 

Pedro José Gómez.  Doctor en Economia (UCM). Professor titular d’Economia Mundial, Organització Econòmica Internacional (grau en Economia) i Desigualat i Cooperació al Desenvolupament (màster en Economia Internacional i Desenvolupament). Actualment treballa, entre d’altres, en la línia d’investigació sobre l’anàlisi de la desigualtat i la pobresa a nivell nacional i internacional.

Esther Vivas. Llicenciada en Periodisme i màster en Sociologia. Especialitzada en anàlisi política i social, maternitats i feminisme i polítiques agroalimentàries i consum crític. Professora del màster en Agricultura Ecològica (UB). És membre del consell assessor de la revista Viento Sur i va ser guardonada amb el premi Biocultura 2015 al periodisme compromès amb el medi ambient.

Karlos Pérez de Armiño. Doctor en Ciències Polítiques (UPV) i diplomat en Estudis Europeus i Ajuda International Humanitària. Professor de Relacions Internacionals a la Universitat del País Basc, així com en diversos màsters relacionats amb cooperació i acció comunitària. Consultor i investigador de l’Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional HEGOA.

Jordi Sabater. Doctor en Història (UPF), llicenciat en Història (UAB) i diplomat en Ciències Polítiques (UPF). Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) especialitzat en immigració i polítiques socials. Professor convidat en diverses universitats europees i d’Amèrica Llatina.

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR