Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

23.09.22 - El Pla d’Accions és el document de referència per a les persones i equips que formen el MCECC. A la propera assemblea (AGO) s’aprovaran totes les accions que es duran a terme el proper any. D’aquí rau la importància d’aquest procés.

Ara és el moment de bolcar totes les nostres inquietuds i propostes per tal que, a l’AGO, es puguin votar. 

Com s’elabora el Pla d’Accions?

Aquest procés consta de cinc etapes ben diferenciades i finalitzarà amb la presentació del document a l'Assemblea General Ordinària (AGO) del 2021.

  • 1a etapa - Fase propositiva (fins al 13 d'octubre)

Hi poden participar els Centres d’Esplai, les zones i territoris, el Consell Directiu, l'Equip Tècnic, els Consiliaris/es, els membres dels àmbits i dels projectes i els Responsables Territorials. Tots i totes podeu fer arribar les propostes d'accions a través d'aquest formulari fins el proper 13 d'octubre.

  • 2a etapa - Fase de priorització (del 17 al 31 d'octubre)

Les propostes rebudes s’enviaran als Centres d'Esplai i aquests podran valorar, a través d'un altre formulari (que ja farem arribar), quines consideren més rellevants per tal d'incloure-les al Pla d’Accions 2023. Després del buidatge de les prioritats, el Consell Directiu  elaborarà la proposta de Pla d'accions 2023, valorant les accions prioritzades i tenint en compte la visió global del Moviment.

  • 3a etapa - Fase de difusió (desembre)

El Consell directiu exposarà la proposta de Pla d’accions al Consell de Responsables Territorials el 27de novembre. I a partir de llavors, es farà arribar als Centres d’esplai.

  • 4a etapa - Fase de retorn (fins el 17 de gener)

Aquesta etapa consta de dues fases: 

- Fins el 17 de gener, els esplais podreu fer arribar esmenes o dubtes a través del formulari crear per l’AGO 2022.

- Posteriorment, el Consell Directiu elaborarà un document que reculli tots els dubtes i esmenes que ens hàgiu fet arribar i en donarà resposta.

  • 5a etapa - Fase d’aprovació (28 de gener 2023)

A  l’Assemblea  General  Ordinària,  el  Consell  Directiu  exposarà  la  proposta  de  Pla d’accions i també les esmenes que hagin arribat que, en el cas que sigui necessari, es sotmetran a votació. Tot seguit, es votarà l'aprovació del document.

Les vostres propostes fan el Moviment!

Tots i totes #somMoviment som @esplaisMCECC 

08.09.22 - Enguany ha sigut especial perquè hem tornat a viure trobades presencials. El 12 i 13 de març vam celebrar la TrocaJove 2022 i el passat 21 de maig a Igualada, la Jornada de Monitors i Monitores.

Però com s’han preparat aquestes trobades? Ho veiem!


Si no pots veure el vídeo, clica aquí

Mulla’t per les activitats del curs vinent

Per poder preparar totes aquestes trobades cal formar un equip que asseguri el bon funcionament dels diferents moments que hi ha en aquestes jornades. Cal preparar el centre d'interès, les activitats, decidir temàtiques i valorar com gestionem els diferents espais de la trobada.

Els equips del Moviment començaran a preparar totes les trobades del curs vinent i necessiten ajuda. Independentment de si pots invertir molt o pocs temps, segur que tens idees que poden ajudar a confeccionar les trobades de 2023.

El 27 de setembre a les 19.00 es farà una reunió amb tots els monitors i monitores que vulguin formar part de la preparació de les trobades del curs vinent. Tothom que ho vulgui podrà connectar-se de manera telemàtica per fer accesible la reunió a tots els voluntaris i voluntàries dels diferents territoris del Moviment. 

També us podeu inscriure a algun dels àmbits que treballen pel MCECC. Els àmbits són espais de reflexió, formació i acció que treballen per enriquir i enfortir l’activitat dels centres d’esplai. Des d’una mirada transversal, es treballa aprofundint en els trets identitaris que caracteritzen el Moviment.

Si vols participar de la preparació, inscriu-te en aquest formulari. Si tens cap dubte, pots dirigir-te a la teva promotora o promotor de referència.

06.09.22 - Passa una dies diferents, envoltats de natura, silenci, desconnexió i conèixer gent d’arreu del món.

Res millor per carregar piles abans de començar de ple el nou curs escolar!!

La Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica cristiana ecumènica, és a dir, que acull integrants de diverses confessions cristianes, situada a Taizé a la Borgonya Francesa. Hi viuen una vuitantena de monjos de més de 150 països diferents i un centenar de voluntaris que viuen un temps determinat allà per ajudar en totes les tasques i serveis.

La comunitat va ser fundada el 1940 pel Germà Roger Schutz, un monjo protestant. La comunitat ha esdevingut des dels anys setanta un dels llocs més important del pelegrinatge cristià. Més de 2000 joves de tot el món viatgen a Taizé cada setmana a l’estiu.  Allà s’hi fan diverses activitats com les pregàries, les estones de reflexió i diverses feines comunes. La música i el silenci són l’essència de les pregàries que es fan tres cops al dia, asseguts al terra d’una de les esglésies més originals que mai haureu vist.

Taizé és un poblet molt petit, però envoltat d’un paisatge extraordinari al bell mig de les Borgonya francesa on els camps i les vaques són l’horitzó privilegiat que et permet un contacte directa amb la naturalesa. La diversitat de gent jove que hi ha, sempre ofereix l’oportunitat de conèixer noves realitat i maneres molt diverses de viure i veure la cultura i l’espiritualitat.

És una experiència única!

Inscriu-te a través de l'enllaç

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dimecres

05

octubre

Z15 - Reunió Territorial 20:00h

Esplai Erol - Mataró

dijous

06

octubre

Formació: Marxem d'excursió- CampusMCECC 19:00h

dissabte

08

octubre

TGN - Punt de Trobada (trobada de monis d'inici de curs)

A determinar

dissabte

08

octubre

LLE - Trobada de monitors i monitores 08:00h

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?