Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

La participació infantil. Com ho fem?

Àmbits

03.10.21 10:00 h a 12:00 h / Afegir a Google Calendar

Format híbrid (telemàtic i presencial)

Els Centres i Clubs d’Esplai són espais en els quals infants, adolescents i joves, acompanyats de monitors i monitores,  conviuen, comparteixen experiències i creixen com a persones a través d’una educació fonamentada en valors. Com a monitors i monitores preparem objectius, activitats, jocs, tallers, activitats d’estiu... però, quin paper hi juguen els infants, adolescents i joves en tot plegat? Sabem què en pensen de les activats? Disposem d’algun espai en el qual puguin expressar les seves opinions? Les tenim en compte? Podem incloure’ls en el procés de la presa de decisions? Han de poder decidir sobre tot? 

Aquest any, en el marc del treball de l’acció EG1 del pla d’accions 2021 del Moviment, l’Àmbit Pedagògic organitza aquesta jornada per tenir un primer contacte amb el concepte de participació infantil. Durant la primera part de la jornada comptarem amb l’Ana Novella, professora a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona (UB), que actualment forma part d’un grup d’investigació sobre Infància i Participació; la Mar Godó i en Pau Campderrós que ens explicaran què entenem per participació infantil i ens donaran algunes claus per aplicar-la a la realitat dels Centres i Clubs d’Esplai. Tot seguit farem una petita dinàmica, a càrrec dels membres de l’Àmbit Pedagògic del MCECC, amb l’objectiu de compartir i debatre al voltant de la temàtica i poder exposar i recollir els vostres dubtes i neguits per tal de donar-hi resposta a través del recurs que l'Àmbit elaborarà properament.

Horari

09.50 h | Connexió al Zoom 

10.00 h | Xerrada*  

11.00 h | Dinàmica (a càrrec dels membres de l’Àmbit Pedagògic) 

* En l’espai de la xerrada, està previst partir el grup en dos per tal de poder treballar en grups més reduïts.  

Abans de la jornada 

Abans de participar de la jornada et convidem a fer un petit test per conèixer en quin grau treballeu la participació infantil al vostre Centre o Club d’Esplai. Podeu fer-lo aquí:

Inscripcions 

Per participar a la jornada cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç.