A la Fundació Pere Tarrés tenim el convenciment que el servei de menjador escola és un espai educatiu i de lleure on els infants i adolescents poden tenir un aprenentatge valuós i ple de sentit. Amb aquest objectiu, treballem perquè l’espai migdia formi part del projecte educatiu de l’escola en coherència amb la línia educativa del centre i buscant la màxima transversalitat amb el treball de l’escola i de la família.
Per fer possible el servei de menjador comptem amb un equip d’educadors/es, degudament formats en lleure educatiu, amb experiència i una forta motivació. El nostre projecte d'Espai Migdia té la voluntat que durant el temps de menjador escolar els infants adquireixin habilitats socials, emocionals i d’alimentació saludable.
Per aconseguir que cada infant treballi aquestes habilitats al seu propi ritme, l’equip de pedagogs de la Fundació Pere Tarrés ha dissenyat una àmplia proposta de projectes innovadors que ha impulsat i consolidat amb èxit en diverses escoles de tot el territori de Catalunya i les Illes Balears.
Projecte centrat en el moment de l’àpat, on l’infant és el protagonista principal del seu aprenentatge i l’educador/a exerceix d’acompanyant.
A través d’un centre d’interès basat en l’experiència del viatge, l’infant visita amb el seu passaport les diferents illes de talents per treballar la creativitat, el moviment, l’expressió de les emocions i la importància de l’experimentació i la descoberta.
Té com a objectiu la sensibilització dels infants vers el malbaratament alimentari a través d’un divertit sistema per mesurar i analitzar els residus generats de forma diària.
Projecte basat en empoderar l’infant en la resolució dels conflictes propis i del grup.
Treballar perquè els infants naturalitzin l'ús de l'anglès i el practiquin mitjançant estímuls significatius per part dels monitors i monitores de l’espai migdia.
Impulsar entre els nens i les nenes l'equilibri nutricional, la sostenibilitat i el consum responsable així com la consciència de l'empremta que deixem en el planeta.
Per compartir i informar puntualment sobre el desenvolupament dels infants en l'espai migdia mitjançant canals online i presencials.