Reforç escolar

L’escola és un dels recursos clau per aconseguir la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes, però també és l’espai on, paradoxalment, s’evidencien les desigualtats del seu entorn socioeconòmic. I és que la pobresa infantil es considera un factor de risc que influeix en el rendiment escolar i que predisposa al fracàs escolar d’infants i joves. De fet, segons l’OCDE, els escolars espanyols de famílies més desfavorides tenen onze vegades més risc de repetir curs.

El reforç educatiu a la Fundació

Una de les iniciatives que acompanyen els nens i nenes que tenen dificultats a l’escola i que mitiga les diferències amb la resta de la classe són els programes de reforç escolar que ofereix la Fundació Pere Tarrés.

Reforç educatiu

La finalitat principal d’aquest programa de reforç educatiu és treballar per “l’èxit educatiu” d’aquests infants i adolescents millorant la igualtat d’oportunitats i combatent el fracàs escolar i on la gestió de les emocions i la seguretat personal esdevenen dos elements clau. És per això que un dels eixos principals del programa és el treball integral de l’infant, aprofundint en aspectes com la gestió emocional, les competències socials i les habilitats personals.

Reforç educatiu

Aquest servei de reforç educatiu planteja un treball flexible i adaptat a les necessitats de cada infant o adolescent. Basat en un diagnòstic acurat de les seves necessitats de reforç, que compta amb la participació del mateix alumne/a, la família i els docents del centre escolar, la Fundació Pere Tarrés elabora un itinerari individualitzat. La metodologia, que incorpora estratègies de lleure educatiu, basada en la nostra expertesa en aquest àmbit, contribueix que l’infant o adolescent assoleixi les competències i els objectius acadèmics de cada cicle.

Oferim dos modalitats de treball:

Reforç educatiu

Suport i acompanyament escolar realitzat fora de l’horari lectiu.

Tallers d'estudi assistit

Acció educativa de guia activa en horari escolar.

L’èxit de la nostra metodologia de reforç escolar està recollida en diversos informes, atès que com a Fundació Pere Tarrés realitzem periòdicament un estudi per avaluar els resultats d’aquest servei.

El 94% dels infants que havien participat en aquest programa considerava que havia millorat els seus resultats acadèmics a l’escola.
El 93% assegurava que l’activitat de reforç escolar l’ha ajudat a saber com estudiar millor.
El 87% responia que ha millorat en aspectes com anotar els deures, aprendre a fer-los i portar el material necessari.

Font: Informe "Programa d’Acompanyament Educatiu 2017/2018" de la Fundació Pere Tarrés

Demana més informació - * Camps obligatoris

Dades de contacte

Informació sol·licitada

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR