Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull  

E-Campus fora de servei temporalment

E-campus Entra

Ha oblidat la contrasenya i/o usuari?

 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés    Blog professorat facultat
Inici | Cerca el teu curs | Castellano | Contacte | Sol·licitud d'informació | | Intranet | Fundació Pere Tarrés | Biblioteca

Estudis | Màsters i Estudis de Postgrau


Tornar al llistat


MÀSTER UNIVERSITARI EN:
MODELS I ESTRATÈGIES D’ACCIÓ SOCIAL I EDUCATIVA EN LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA

 
Curs 17/19 (9ª edició)
Modalitat Semipresencial
Crèdits 60 ECTS
Idioma Castellà

Preinscripció  Matrícula

Sol·licitud d'informacióDurada     D’octubre 2017 a juny 2019
Horari     Divendres de 16 a 21 h i dissabtes de 9.30 a 14.30 h i de 15.30 a 20.30 h (cada 15 dies)
Preu     115€ preu crèdit + 100€ preinscripció + 85€ taxes de matrícula - inclou pràctiques
Inauguració     21 d’octubre de 2017: Acte d’inauguració de màsters i postgraus i presentació de l’e-campus


HI HAVIA UNA VEGADA ELS DRETS DE LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA... UNA HISTÒRIA SENSE FINAL?

Data: 27/09/2017

Hora: 18:30 - 20:30 h

Ponent: Isaac Ravetllat. Doctor en Dret. Màster en Dret de Família i Infància. Professor de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials (Universitat de Talca). Expert en Dret de la Infància i l'Adolescència.

Inscriu-te

 


 

Formació d'interés en serveis socials Aquesta activitat formativa ha rebut el reconeixement de formació d’interès en serveis socials concedit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

 

L’acció social i educativa amb infants i adolescents requereix competències per a establir ponts amb el teixit sociocomunitari i liderar processos de treball en xarxa amb els agents implicats. Aquest màster desenvolupa aquestes competències i s’orienta a la formació de professionals especialitzats en l’anàlisi i la intervenció en situacions socials i culturals complexes, que exigeixen estratègies i metodologies específiques de qualitat en aquests escenaris d’intervenció.

Acreditat per:

 Direcció i professorat | Objectius | Metodologia | Pla d'estudis | Sortides professionals | Práctiques |
Calendari | Ajuts i beques
Direcció i Coordinació

Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull, Investigadora principal del Grup Innovació i Anàlisis Social (GIAS) de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.

Eva Palasi. Diplomada en Educació Social i Treball Social i Màster en models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència. Educadora Social en una Àrea Bàsica de Serveis Socials.

Professorat

Sixte Abadia. Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Professor titular de la Universitat Ramon Llull. Expert en esport, oci i canvi social.

Héctor Alonso. Llicenciat en Sociologia. Expert en llenguatges artístics i educació social.

Anna Berga. Doctora en Sociologia. Experta en temes d’adolescència i joventut, exclusió social i  estudis de gènere.

Berta Boadas. Llicenciada en Pedagogia i Diplomada en Treball Social. Tècnica d’acció social i Programes de la Fundació de l’Esperança –Obra Social “la Caixa”.

Anna Burgués. Doctora en Sociologia. Professora del Departament de Sociologia d ela Facultat d’economia i Empresa (UB).

Montserrat Dolz. Psiquiatra. Cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil  L’Hospital Sant Joan de Déu.

Jordi Enjuanes. Diplomat en Treball Social i Educació Social. Educador Social al centre Penitenciari Els Lledoners. Expert en socioaddiccions  i exclusió social.

Andrea Fiorenza. Psicòleg i psicoterapeuta . Màster i especialitzacions en PNL, Teràpia Ericksoniana i Teràpia breu estratègica.

Sandra Ger. Doctora en Psicologia. Experta en l’àmbit de les competències parentals i l’adaptació familiar en l’adopció internacional.

Esther Giménez. Doctora en Dret, Criminòloga i o Psicòloga. Professora emèrita de Dret Penal i Criminologia de la URL. Directora de la Càtedra  de Justícia Social i Restaurativa, Pere Tarrés-URL.

Pepa Horno. Llicenciada en Psicologia. Experta en prevenció i eradicació de la violència contra els nens i nenes, especialment el càstig físic i psicològic a la llar i l’abús i l’explotació sexual infantil.

Pau Marí Klose. Doctor en Sociologia. Màster of Arts (University of Chicago) Màster en Ciències Socials  pel Centre d’Estudis avançats en Ciències Socials (Institut Juan March).

Beatriz López. Llicenciada en Dret. Màster en Criminologia i execució penal. Educadora Social habilitada i Mediadora Familiar de la Generalitat de Catalunya.

Paco López. Doctor en Psicologia. Expert en assessorament psicopedagògic en contextos d’educació formal i informal i en l’anàlisi de les estratègies comunicatives en processos d’aprenentatge.

Maite Marzo. Doctora en Pedagogia. Especialitzada en Intervenció socioeducativa amb infància i adolescència en situació de risc social i en qualitat de les organitzacions socials.

Òscar Mateos. Doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Polítiques.

Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull, experta en participació infantil, acció comunitària i lleure educatiu.

Jordi Muner i Armengol. Llicenciat en Ciències de l'Educació, màster en Teràpia Familiar per la UAB. Responsable de planificació i avaluació de polítiques i serveis en infància i adolescència a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya

M. Pilar Muro. Doctora en Psicologia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull. Especialitzada en salut alimentària en l'adolescència.

Lisette Navarro. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives.

Joan Llosada-Gistau. Doctor en sociologia. Coordinador de la Unitat d’anàlisi de dades i avaluació de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i Secretari Tècnic del Consell Nacional dels infants I adolescents de Catalunya. Membre de l’equip de recerca Infància, adolescència, els drets dels infants i la seva qualitat de vida (ERIDIQV).

María Paczkowski. Llicenciada en Belles Arts. Experta en llenguatges artístics i intervenció socioeducativa.

M. Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Supervisora d'equips educatius en medi obert. Responsable del Servei d'Assessorament psicopedagògic dels Salesians de Sant Viçens dels Horts.

Miguel Ángel Pulido. Doctor en Comunicació per la Universitat de Lleida. Diplomat en Educació Social i llicenciat en Comunicació Audiovisual. Especialitat en Tecnologies de la informació i la comunicació aplicada a l'acció social i educativa.

Isaac Ravetllat. Doctor en Dret. Màster en Dret de Família i Infància. Professor de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials (Universitat de Talca). Expert en Dret de la Infància i l'Adolescència.

Genoveva Rosa. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives.

Jordi Sabater. Historiador i politòleg. Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL. Membre dels grups de recerca GIAS (URL) i GRENS (UPF).

Carlos Sánchez. Doctor en Pedagogia i Educador Social. Expert en infància en risc i en el Sistema d'atenció a la Infància.

Laia Serra. Títol Superior en Pedagogia de l'instrument en la modalitat de violí a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Experta en llenguatges artístics i acció social.

Isabel Torras. Doctora en Psicologia. Experta en el desenvolupament psicològic de l'infant i l'adolescent i en intervenció educativa amb persones amb discapacitat.

Jesús Vilar. Doctor en Pedagogia. Professor titular de la Universitat Ramon Llull, especialitzat en l'estudi sobre l'aplicació de la Convenció dels Drets de la Infància i de la construcció de l'ètica aplicada en el camp socioeducatiu.

 • Analitzar la realitat de la infància i l’adolescència des de la perspectiva històrica, sociològica i psicològica.
 • Valorar i dissenyar accions socials i educatives per a la infància i l’adolescència des de la mirada de la Convenció dels Drets de la Infància.
 • Desenvolupar criteris professionals en relació amb les polítiques socials i educatives adreçades a la infància i l’adolescència, desenvolupant accions i programes eficaços, eficients i innovadors per a la millora de la qualitat de vida dels infants i adolescents.
 • Gestionar de manera eficaç i eficient equips, organitzacions i serveis per a la infància i l’adolescència.
 • Desenvolupar programes adreçats a la diversitat d’agents i als contextos socials i educatius per a la infància i l’adolescència, establint criteris d’actuació eficaços i aplicant metodologies actives i participatives.

La proposta metodològica del màster combina diferents formats d’ensenyament-aprenentatge: conferències i sessions magistrals, anàlisi d’experiències i bones pràctiques, resolució de casos, supervisió de pràctiques, treball presencial combinat amb metodologia online i acompanyament tutorial en el treball final del màster.


Mòdul 1 | Revisió crítica i multidisciplinar dels paradigmes de comprensió de la infància i l'adolescència / 6 ECTS

Mòdul 2 | Polítiques y marcs legals sobre la infància i l'adolescència. Perspectiva local e internacional / 9 ECTS

Mòdul 3 | Abordatge de l'acció social i educativa: estratègies innovadores d'intervenció amb nens/es i adolescents. La gestió d'equips multidisciplinaris / 12 ECTS

Mòdul 4 | Agents socials, professionals especialitzats i contextes singulars a la intervenció social i educativa a la infància i adolescència / 12 ECTS

Mòdul 5:Pràcticum / 9 ECTS 

 • Els crèdits d’aquest mòdul integren les pràctiques en centres, la supervisió en grups reduïts, la formació en metodologies d’investigació i tutories individuals orientades a guiar i acompanyar l’elaboració del treball final de màster.

Mòdul 6: Treball Final de Màster/ 6 ECTS

 • Treball Final de Màster

Mòdul 7: Optatives / 6 ECTS. A escollir entre:

 

 


 • Disseny i promoció de programes per a la infància i l'adolescència.
 • Direcció i gestió d'organitzacions i serveis d'atenció a la infància i l'adolescència.
 • Supervisió d'equips professionals.
 • Orientació, formació, intermediació i prospecció directa.

Centres col·laboradors de pràctiques

 • Fundació ADSIS 
 • AEIR Raval
 • Aldees SOS Catalunya
 • Associació Recursos Educatius per la Infància en Risc (REIR)
 • Asociación Intercultural Allende Mundi
 • Associació Esclat
 • Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Generalitat de Catalunya)
 • Consell Comarcal del Pallars Jussà
 • CRAE Les Vinyes (Salesianes)
 • EAIA Granollers (Consell Comarcal Vallès Oriental)
 • EAIA Tarragona (IMSST de Tarragona)
 • Fundació Comtal
 • Fundación Horizonte (JuanSoñador)
 • Fundació Mans a les Mans
 • Fundació Privada Viarany
 • Fundació Servei Solidari
 • Itaca Els Vents
 • UNICEF
 • Fundació Salut i Comunitat
 • INTRESS
 • Fundació Pere Tarrés  

 


Calendari curs 2017-18


Podeu consultar les Ajudes i beques disponibles aquí.© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte