Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull  

E-Campus fora de servei temporalment

E-campus Entra

Ha oblidat la contrasenya i/o usuari?

 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés    Blog professorat facultat
Inici | Cerca el teu curs | Castellano | Contacte | Sol·licitud d'informació | | Intranet | Fundació Pere Tarrés | Biblioteca

Estudis | Màsters i Estudis de Postgrau


Tornar al llistat


MÀSTER UNIVERSITARI EN:
GERONTOLOGIA I PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA PERSONAL

 
Curs 17/18 (1ª edició)
Modalitat Semipresencial
Crèdits 60 ECTS
Idioma Castellà

Preinscripció  Matrícula

Sol·licitud d'informacióDurada    
Horari    
Preu     115€ preu crèdit + 100€ preinscripció + 85€ taxes de matrícula - inclou pràctiques
Inauguració    


Adquirir plena capacitació professional per a l’aplicació de coneixements, destreses i habilitats pròpies de l’acció social en l’àmbit de la gent gran.

 Direcció i professorat | Objectius | Metodologia | Pla d'estudis | Sortides professionals | Práctiques |
Calendari | Ajuts i beques
Direcció

Montserrat Lacalle. Doctora en Psicologia (UAB). Postgrau en Direcció i Gestió de Residències i Centres Gerontològics (UB). Postgrau en Atenció Integral per Persones amb Malalties Avançades i les seves Famílies (UAO-CEU). Màster en Teràpia Racional Emotiva Conductual (Institut RET). Actualment és Psicòloga a la Residència Vibentia Mullerat, professora al Dep. Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB i consultora a la UOC.

Professorat

José Carlos Bermejo. Expert en humanització de la salut, dol i bioètica. Director del Màster en Counselling. Postgraus en dol, humanització, gestió i pastoral de la salut. Professor a la URL, a la Catòlica de Portugal i al Camillianum de Roma. 

Montserrat García. Dra. en Antropologia Social i Cultural. Màster en Gerontologia Social. Direcció i docència en diversos postgraus amb temàtica específica de gent gran. Gestió en recursos i serveis per a gent gran.

Tereza Leal. Dra. en Salud Pública (ENSAP). Màster Erasmus Mundus Dynamics of Health and Welfare (UAB i UEvora). Màster en Salut Pública (FOC). MBA en Recursos Humans (PUC de Rio). Professora associada de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Javier López. Dr. en Psicologia (UCM). Director del Departament de Psicologia i Pedagogia (USPCEU). Especialista en Gerontologia.

Ana López. Graduada en BEng (Hons) in Electronic Engineering (UCLAN). Màster en Direcció de Recursos Humans. Exerceix com a consultora i formadora en els àmbits de la gestió de Recursos Humans, qualitat i responsabilitat social, entre d’altres. Especialitzada en el sector dels serveis socials.

Teresa Martínez. Llicenciada en Psicologia (UCM). Dra. en Ciències de la Salut (UNIOVI). Diplomada en Gerontologia Social (Sociedad Española de Geriatría y Gerontología). Actualment treballa a la Conselleria de Serveis i Drets Socials del Principat d’Astúries.

Fermín Mínguez. Llicenciat en Pedagogia. Màster en Gerontologia Social (UAM). Programa de Desenvolupament Directiu (IESE). Director en institucions gerontològiques i consultor. Actualment és responsable del Departament de formació de Tunstall-Televida. Com a formador, és expert en l’àmbit de la dependència.

Pere Mora. Dr. en Geografia. Màster en Investigació historiogràfica (UAB). Estudis en Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes (ESADE). Actualment és Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés i Director del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials.

Mª Carmen Navas. Diplomada en Educació Social i Màster en Pedagogia Social (UB). Directora d’habitatges amb serveis per a gent gran Concili de Trento II (Fundació Salut i Comunitat).

Núria Oliver. Diplomada en Treball Social i Postgrau de Gestió de Residències i Serveis per a la gent gran (FPT-URL). Postgrau en Atenció Integral per a Persones amb malalties avançades i les seves famílies (UAOCEU). Directora i treballadora social de la Residència Vibentia Mullerat. Formadora. Consultora implementant models d’atenció assistencial en centres per a gent gran.

Miquel Osset. Doctor en Bioquímica per la UAB, llicenciat en Filologia Hispànica per la UB i PDD d'IESE. Ha presidit Amnistia Internacional a Catalunya (1995-1998). Ha estat director general de la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Actualment és consultor d'organització i innovació d'entitats.

Xavier Paradell. Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA (ESADE i UPC). Professor associat d’ESADE. Formador en el sector de la dependència. Consultor Gerent de xpfConsulting, especialitzat en el sector d’atenció a la gent gran. Ha exercit com a director tècnic en centres de gent gran.

Ingrid Silvestre. Graduada en Fisioteràpia. Directora de la Residència Olivaret. Ha impartit classes en els cursos d'auxiliar de geriatria a la Fundació Pere Tarrés i formà part de la comissió de geriatria del Col.legi oficial de fisioterapeutes de Catalunya, on ara col·labora de forma externa.

Mercè Sitjà. Llicenciada en psicòloga clínica i diplomada en fisioteràpia (URL). Doctora en Salut Pública i Metodologia de la Investigació Biomèdica (UAB). Professora titular de Fisioteràpia en el Envelliment i la Cronicitat en el Grau en Fisioteràpia (FCSB – URL). Membre del grup de Recerca en Salut, Activitat, Física i Esport (SAFE) col·laborant en el projecte “Salut i activitat física en la gent gran”.

Cristina Vidal. Dra. en Psicologia i Educadora social. Responsable d’estudis de gent gran i atenció sociosanitària al FCIE de la Fundació Pere Tarrés.

Antoni Vila. Doctor en Ciències Econòmiques (UAB). Màster in International Management (ESADE). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (UPC). Actualment, compagina la seva activitat professional com a consultor i conseller independent en projectes de creació y desenvolupament empresarial amb la docència i direcció de l’àrea acadèmica de finances a La Salle.

Jesús Vilar. Dr. acreditat en Pedagogia. Professor titular de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Membre de la Comissió Permanent de l’Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat de Catalunya. Director de la revista Educació Social. Revista d’Intervenció Sòcioeducativa.

Jordi Vilaró. Diplomat en fisioteràpia (UAB). Llicenciat en pedagogia (URL). Doctor en Ciències de la Salut i la Vida (UPF). Professor titular de Fisioteràpia Cardiorespiratòria en el Grau en Fisioteràpia (FCSB – URL). Vinculat com a investigador al Laboratori de Funció Pulmonar de l’Hospital Clínic des de l’any 1998. Membre del grup de Recerca en Salut, Activitat, Física i Esport (SAFE).

 • Desenvolupar la capacitat de recerca per poder dissenyar un model de gestió de centres gerontològics.
 • Desenvolupar habilitats directives orientades al treball en equip i l'establiment de xarxes de col·laboració interdisciplinars.
 • Descriure la nova realitat de l'envelliment i el seu context sociocultural per promoure una atenció de qualitat en el sector residencial i de serveis.
 • Ser sensible a les necessitats de la gent gran, mostrant flexibilitat i respecte a la diversitat i fomentant la seva autonomia.
 • Dissenyar un model de gestió de serveis gerontològics orientat a satisfer les necessitats dels usuaris tenint en compte la complexitat del procés d'envelliment.
 • Aplicar metodologies de gestió de recursos assistencials per a gent gran orientats a promoure la seva autonomia.
 • Desenvolupar la capacitat d'innovació i d'emprenedoria en la gestió d'entitats socials per a gent gran.
 • Dissenyar, aplicar i avaluar projectes i activitats de forma eficaç a partir de la integració dels continguts adquirits al llarg del màster.
 • Analitzar les polítiques socials dirigides a la gent gran.
 • Desenvolupar un criteri professional de caràcter ètic davant les polítiques socials dirigides a la gent gran.

Combina l’estudi de temes teòrics i la realització d’exercicis pràctics vinculats a casos i situacions reals. Per treballar cada un dels mòduls es realitzen diferents activitats que, integrades dins l’avaluació continuada, permeten el desenvolupament de les habilitats i capacitats de cada estudiant.


MÒDULS MATÈRIES
Mòdul 1: Introducció als Serveis Socials (9 ECTS)
 • Recursos en l’assistència gerontològica
Mòdul 2: Envelliment actiu (9 ECTS)
 • Perspectiva biopsicosocial de l’envelliment
 • Promoció de la inclusió social de la gent gran
 • Promoció d’unes condicions de vida saludables per a la gent gran
Mòdul 3: Atenció a la Gent Gran I: Paradigma d’Intervenció (6 ECTS)
 • Atenció centrada en la persona
Mòdul 4: Atenció a la Gent Gran II: Ètica i Habilitats (6 ECTS)
 • Ètica aplicada a les organitzacions i bioètica
 • Habilitats de relació d’ajuda a persones amb dependència
Mòdul 5: Direcció i Gestió de Centres Gerontològics (15 ECTS)
 • Habilitats directives
 • Qualitat als recursos assistencials
 • Gestió dels recursos humans
 • Organització i administració financera
Mòdul 6: Pràcticum i Seminari (9 ECTS)
 • Seminari de recerca: ètica i praxi reflexiva
 • Pràctiques externes
Mòdul 7: Treball Final de Màster (6 ECTS)
 • Treball Final de Màster

 

Les diferents titulacions es poden cursar per separat.
Amb la suma dels dos experts de 15 ECTS s'obté el Diploma (30 ECTS).

 

Diploma d’Especialització Universitària en Gestió per a l’Atenció Centrada en la Persona 30 ECTS

Et capacitarà professionalment per a l’aplicació i desenvolupament de l'Atenció Centrada en la Persona des de la gestió en entorns residencials destinats a la gent gran.

Inclou Pràctiques

1a edició
 
3.635€ (Taxes incloses)

 

 

Expert Universitari en Atenció Centrada en la Persona 15 ECTS Aprofundiràs en l'Atenció Centrada en la Persona com a paradigma d'intervenció en gent gran.
1a edició
 
1.910€ (Taxes incloses)

 

Expert Universitari en Gestió de residències i altres recursos per a gent gran 15 ECTS Si vols orientar la teva carrera a la gestió de centres i serveis per a la gent gran, obtindràs eines per dirigir centres i coordinar equips de treball, combinant aprenentatges vinculats a la direcció tècnica i assistencial.
1a edició
 
1.910€ (Taxes incloses)

 

 


 • Direcció i gestió de centres per a la gent gran
 • Coordinació d’equips de treball per a serveis a la gent gran
 • Atenció i assistència socioeducativa a la gent gran

 


El Màster inclou pràctiques en entitats representatives del sectorPodeu consultar les Ajudes i beques disponibles aquí.

 © Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte