Centres educatius

Com a Facultat som conscients de la necessitat de fomentar les vocacions en entorns socials des d’un punt de vista més professional i rigorós. Per aquest motiu estem treballant amb escoles i centres educatius un conjunt d’accions que emmarquem amb el nom “Escoles per l’acció social” i les posem a la vostra disposició per acostar les figures professionals de l’educador social i del treballador social als estudiants i joves.

Algunes d’aquestes accions són:

Càpsules formatives destinades a estudiants de segon de batxillerat i cicle formatiu de grau superior amb l’objectiu d’apropar-los al món universitari dins les professions socials.

18 i 19 de gener de 2022:

Dimarts 18/01/22
09.30-10.00 Benvinguda Degà
10.00-10.45 Acció social i educativa
10.45-11.00 Esmorzar
11.30-13.00 Taller Inmigració i refugiats / Taller Diversitat funcional
13.00-14.30 Taller Infància i família / Taller Drogues i justícia

Dimecres 19/01/22
09.30-10.00 Benvinguda Degà
10.00-10.45 Acció social i educativa
10.45-11.00 Esmorzar
11.30-13.00 Taller Inmigració i refugiats / Taller Diversitat funcional
13.00-14.30 Taller Infància i família / Taller Drogues i justícia

Per a qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb el Servei Orientació Futur Estudiant. infofacultat@peretarres.org // Whatsapp: 626 051 596

Més informació

Tallers per donar suport, ajudar i acompanyar els estudiants de primer de batxillerat i cicle formatiu de grau superior en el procés de realització del seu treball de recerca i/o projecte:
Data: 28,29 i 30 de juny, 1 de juliol (9 - 14.30 h) amb esmorzar.
Cost: 80 €
Metodologia: Sessió de treball en grup, tallers per al desenvolupament del coneixement i introducció a metodologies de treball.
Descripció tallers:

  • Àrea especialització àmbit social i educatiu: conèixer els diferents àmbits d'intervenció de les professions socials; immigració, gent gran, serveis socials, salut mental, cooperació, infància i família, presons, drogodependència...a partir d'experiències pràctiques d'intervenció.
  • Tècniques d'investigació (entrevista, qüestionari, dades quantitatives i qualitatives)
  • Habilitats socials (ser assertiu, opinar amb arguments, fer i rebre crítica constructiva-roleplaying)
  • Com parlar en públic (posició, mirada, moviment, to de veu...)
  • Presentació d'un projecte: des del disseny fins a la presentació en públic
  • Taller d'habilitats d'expressió escrita i organització del text.
  • Tendències tecnològiques a les biblioteques
  • Com citar? BBDD per la recerca bibliogràfica i com citar

CANCEL·LATS
Més informació

Adreçades als tutors i a estudiants per tal d’abordar temàtiques específiques que ajudin a orientar en l’elaboració dels treballs de recerca i/o projectes, aprofitant les línies de recerca social de la Facultat.
Sessió online adreçada a orientadors de Batxillerat i Cicles14 de desembre de 2020 a les 13:00h.
Més informació
La Facultat Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull es desplaça a les escoles que ho sol·licitin per oferir als alumnes de batxillerat i d’últims cursos de cicles formatius xerrades informatives sobre els estudis que s’imparteixen a la nostra Facultat i sobre les sortides professionals. El docent va acompanyat d’un estudiant de doble grau (Educació Social i Treball Social) que explica la seva experiència en els centres de pràctiques i a la Facultat.
La Facultat Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull posa el talent i l’experiència dels nostres docents al servei del professorat de la vostra escola i de les famílies oferint xerrades d’actualitat en l’àmbit social: trastorns en l'alimentació, drogo-dependències, educació en la infància i l’adolescència, noves tecnologies i educació sexual, entre d’altres.
La Facultat Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull ofereix a les escoles participar en la celebració de diades emblemàtiques i debatre situacions d'actualitat com el Dia Internacional de l'Educació Social i del Treball Social.
Amb l’objectiu de conèixer de prop el món universitari, la Facultat Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull ofereix a les escoles visites guiades. Durant la visita, els estudiants reben informació sobre els graus que s’hi imparteixen i sobre la metodologia que caracteritza la Facultat: classes magistrals, seminaris, biblioteca, àmbits de recerca social, intercanvis internacionals i servei d’orientació i promoció professional.