Expert universitari online en direcció estratègica d'organitzacions no lucratives

Curs 2023/24 (5a edició)

Modalitat: Online

Crèdits: 15 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: De febrer a juny de 2024

Preu: 132€/ECTS (1r curs). El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: OBERTA

Matrícula: A partir del 30 d'abril de 2023

Calendari Preinscripció Matrícula  Sol·licita informació

Presentació

Amb un enfocament pràctic, aquesta formació prepara els professionals en competències de la gestió d’organitzacions socials i lideratge d’equips de treball orientats a donar resposta a les necessitats dels usuaris en un entorn complex. El professorat d’aquesta formació de postgrau –tots amb una àmplia experiència en la gestió de serveis socials i en actiu– permet interrelacionar els diversos processos de gestió estratègica –pla estratègic, màrqueting i comunicació i captació de fons– amb l’objectiu de desenvolupar un model de prestació de serveis orientat a l’excel·lència.

Formació d'interès en serveis socials 

Objectius

  • Aprendre eines pràctiques que han de servir per a capacitar per a l’exercici de les funcions directives i gerencials en les organitzacions no lucratives que compten amb voluntaris dins dels seus recursos humans.
  • Desenvolupar habilitats directives aplicades a la direcció d’organitzacions no lucratives, xarxes, equips de treball, projectes, etc.
  • Saber analitzar, avaluar i desenvolupar un model de gestió orientat a satisfer les necessitats dels usuaris. 
  • Adquirir els coneixements i les competències necessàries per a la implementació d’un sistema de gestió basat en la direcció estratègica.  

Pla d'estudis

Metodologia

Es combina el treball en l’aula virtual (participació en fòrums, discussió de casos i de supòsits pràctics, anàlisi de lectures...) amb dues sessions sincròniques: una a l’inici de cada mòdul, per contextualitzar-lo i presentar-ne els eixos conceptuals fonamentals; i una altra d’anàlisi de casos pràctics i de tancament de mòdul. La metodologia es fonamenta en un model d’investigació-acció, orientat a la millora reflexiva de la praxi professional.

Pràctiques

En aquesta titulació no hi ha pràctiques, estan incloses en les dinàmiques de les sessions.

Sortides professionals

Pertany a l'àmbit de direcció i gestió d'entitats del tercer sector, que desenvolupa competències directives i dissenya projectes d'emprenedoria social. Les sortides professionals són:

  • Directius i gerents d’organitzacions no lucratives i d’economia social.
  • Responsables de departament de màrqueting o de departament de comunicació.
  • Caps de recursos humans professionals.
  • Coordinadors de voluntariat.
  • Responsables de captació de recursos.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Pere Mora Ticó

Doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història contemporània i en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a ESADE. Actualment és professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i director del Màster en Direcció, gestió i intervenció en serveis socials.

Més

DOCENTS

Alicia Artiaga. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Experta en gestió d’organitzacions no lucratives. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal. Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional a Catalunya.

Irene Borràs. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Màster en Polítiques Públiques i Socials (UPF) i Direcció General de Màrqueting (ESADE). Experta en comunicació i captació de fons per a organitzacions no lucratives. Consultora a CAUSES that change the world, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte. Docent en diferents organitzacions educatives del Tercer Sector. Membre de l’Asociación Española de Fundraising.

Maria Ángeles Urda. Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada (UGR). Curs d’especialista universitari en Captació de Fons (UNED), en Màrqueting Digital (UEMC) i en Direcció i Gestió de Parcs Temàtics i Oci (URV). Actualment treballa com a consultora a CAUSES that change the world, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte, i és docent en diverses entitats del Tercer Sector. Membre de l’Asociación Española de Fundraising.  

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR